Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

LED-strips: wat het is, de voor- en nadelen - Lideka Home

7, september 2022

LED-strips: wat het is, de voor- en nadelen - Lideka Home

Led-verlichting is over het algemeen in steeds meer bedrijven en woningen te vinden. 

Led strips worden van oudsher gebruikt als achtergrondverlichting, taak- en accentverlichting en zelfs gewoon als decoratief element in woningen en bedrijven. 

Maar de laatste tijd worden ze, vanwege de toename van de efficiëntie van led-helderheid en SMD-chips van hogere kwaliteit, nu gebruikt voor andere toepassingen, zoals vervanging van uw fluorescentie- en halogeenlampen, taakverlichting die een hoger helderheidsniveau nodig heeft en onder andere UV-inspectie-verlichting. 

Er zijn zoveel manieren waarop u led-strips kunt gebruiken dat het echt afhangt van het aantal ideeën dat u kunt bedenken. Het kan variëren van accentverlichting in uw huis tot de belangrijkste lichtbron in een kamer.

Wil je beginnen met het installeren van led strips? Bekijk hier onze collectie RGB Led Strips

Voordelen van Led Strips

Led verlichting zien we steeds vaker terug in de verlichting van de woonkamer, slaapkamer en zelfs het tuinhuisje. Logisch, want ze zorgen voor een luxe sfeer in elke ruimte.

Wat brengen led-strips u,b ehalve een geweldige sfeer en een breed scala aan kleuren in huis? Wat maakt uw volgende led Strip-aankoop de moeite waard?

Welnu, er zijn veel voordelen aan het gebruik van led-strips dan uw gewone gloeilamp. Velen gebruiken het als vervanging voor grote lampen. 

Maar wat is de reden dat er nu gekozen wordt voor led boven uw reguliere verlichting? Hier is waarom:

1. Uitgebreid kleurenpalet

De kleurkeuze van led-strips is enorm. Alleen al met de RGB-ledstrips van Lideka. Deze is uitgerust met groene, rode en blauwe leds in één behuizing. 

Alleen al door al deze kleuren te mengen, kom je tot meer dan 16 miljoen verschillende kleuren en tinten. Schakel eenvoudig tussen alle tinten en verander de sfeer in je huis. 

Je hebt de keuze om te kiezen voor warme kleuren op een zwoele zomeravond of een lichte kleur in de donkere wintermaanden. 

Het grootste voordeel van RGB zijn bovendien de indrukwekkende extra lichteffecten. Je kunt zo speels zijn als je wilt met de effecten of een effen kleur kiezen voor een meer chique uitstraling. 

Je bepaalt zelf welke sfeer je in huis haalt. 

Anderzijds brengt de RGB-IC 'Dreamcolor led' de omgeving in een heel andere dimensie. Het is enorm populair in binnen- en buitenland omdat het meerdere kleuren tegelijk kan weergeven. 

RGB-IC kan je een unieke sfeer geven voor elke gelegenheid en je enorm helpen om de stemming te krijgen waar je voor gaat. 

Of je nu kiest voor RGB of RGB-IC, één ding is zeker, je krijgt de perfecte huiselijke sfeer die je wenst met zijn uitgebreide kleurenpalet!

Wil je het zelf uitproberen? Bekijk nu onze RGB Led Strip collectie in onze winkel!

2. Stijlvolle verlichting in huis

Met led Stips zijn het niet alleen de kleuren die een kamer kunnen verfraaien. led Verlichting is een moderne vorm van woon verlichting die het gebruik van dure lampen vermindert en sfeervolle tinten versterkt die elke ruimte een andere dimensie geven. 

Bij Lideka kunnen onze ledstrips onopvallend in het interieur worden weggewerkt, zodat ze bij montage niet opvallen. Dit geeft je een schone en stijlvolle look die geweldig is voor een intieme avondje uit, verbetert de kijkervaring van films of voor elke gelegenheid die je maar kunt bedenken. 

3. Eenvoudig in gebruik

U denkt misschien dat het installeren van led-strips moeilijk is, maar dat is niet het geval. Het is een eenvoudig proces dat u zeker zelf kunt doen.

De ledstrips van Lideka worden geleverd met een sterke lijm eraan. Dit maakt de installatie eenvoudig, ook als je de strips achter spiegels, televisies en andere relatief krappe ruimtes moet plaatsen.

De besturing is ook vrij eenvoudig. Via de app of afstandsbediening kies je eenvoudig welke kleur of effecten je met je ledstrips wilt weergeven. 

U ziet dus, Led Strips zijn niet alleen stijlvol, maar ook handig. 

4. Energiezuinig en kosteneffectief

Zoals u zich herinnert moeten gewone lampen warmte produceren om licht te produceren. Maar omdat led Strip geen warmte nodig heeft om in te schakelen, verbruikt deze minder energie, maar kan deze toch de beste licht prestaties leveren.

Minder energieverbruik betekent ook dat consumenten, zoals u, elk jaar minder betalen op hun elektriciteitsrekening. Je krijgt dus waar voor je geld.

Wist u dat bedrijven die overstappen op led-verlichting tot 50% van hun gebruikelijke jaarlijkse energieverbruik kunnen besparen? Stel je voor dat je ook zoveel in je huis bespaart! 

5. Duurzame verlichting

Doordat ledstrips energiezuinig zijn, verlaagt dit ook de vraag op ons elektriciteitsnet. Het helpt ons niet alleen geld te besparen in onze portemonnee, maar ook natuurlijke hulpbronnen die elektriciteit produceren voor ons land. 

Maar er zijn meer manieren dan alleen energiezuinig zijn als het gaat om duurzaamheid van led-verlichting. led-strips blijken onderhoudsarm te zijn en verminderen lichtverspilling.

 In vergelijking met uw gewone gloeilamp hebben led-strips geen onderdelen die gemakkelijk verslijten en regelmatig moeten worden vervangen. led-verlichting staat ook bekend als duurzaam en kan oplopen tot ongeveer 10+ jaar en soms tot 20 jaar. 

Het is zeer voordelig van uw kant omdat het de kosten verlaagt die u opzij moet zetten voor verlichtingsonderhoud en het leidt tot ons tweede punt, namelijk de vermindering van afval. 

Wilt u meer weten over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw LED Strips 5x langer meegaan? Klik hier om onze blog post te lezen!

Minder onderhoud en vervanging van onderdelen betekent ook dat er minder led-strips in de prullenbak worden gegooid. led-strips zijn gemaakt van recyclebare materialen die kunnen worden hergebruikt en hergebruikt.

Let op: Bij het recyclen van led-strips kunt u deze beter afgeven bij de respectievelijke recycling centra die gespecialiseerd zijn in en accepteren van led-verlichting. Ze kunnen uw gebruikte led-strips beter demonteren en opnieuw gebruiken.

Wat zijn de nadelen van led Strips?

Je denkt misschien: "Wauw, led-verlichting is zo handig en voordelig, maar wat is het addertje?" 

En ja, hoewel led-verlichting de perfecte optie lijkt om voor te gaan, zijn er een paar nadelen aan verbonden. 

Hier zijn enkele van de nadelen van led-verlichting waarmee u rekening moet houden wanneer u voor dit type verlichting kiest:

1. Hoge prijs voor initiële kosten

Led-verlichtingstechnologie is duurzaam in termen van zowel energieverbruik als materiaalkwaliteit. Dit betekent echter ook dat een led Strip iets duurder is in vergelijking met traditionele verlichting. 

Hierdoor is de initiële prijs die u aan dit type verlichting uitgeeft relatief duurder dan uw gewone gloeilampen. Voor deze verlichting moet je dus een groter deel van je budget opzij zetten.

Maar op de lange termijn is het voordeliger dan je gewone verlichting en kan het je flink wat euro's besparen op je maandelijkse energieverbruik. 

Hadden we al gezegd dat je lampen ook langer meegaan als je kiest voor led-verlichting? led Strips is daardoor op de lange termijn in alle opzichten zuiniger.

2. Spanningsgevoelig

Een van de belangrijkste redenen waarom led-verlichting op de lange termijn de neiging heeft om te flikkeren is te wijten aan een vaak onderbroken stroomvoorziening. 

De spanning en stroom van led-verlichting moeten in optimale bedrijfsconditie worden gehouden. Frequente verschuivingen of een enorme verandering in spanning en stroom kunnen de levensduur van uw led Strips verkorten.

Om schade door de gevoeligheid van de led-strip voor spanning te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de maximale spanningsingang volgt die elk van onze led-lampen nodig heeft voor een optimale werking. 

3. Vervanging van Led of Light Emitter

Een nadeel van een led-strip is dat als één led of Light Emitter geen licht produceert, deze niet eenvoudig te vervangen is. Er kunnen manieren zijn om die ene bepaalde led te veranderen, maar het zal lastig zijn. Hoogstwaarschijnlijk betekent dit dat u de hele strip moet vervangen. 

Het mooie is dat Lideka Home de retourzending van uw led-strips accepteert binnen 60 dagen na aankoop voor het ongelukkige geval dat één led het niet doet. 

Maar we zorgen er ook voor dat we u de beste kwaliteit led Strips bij u thuis bezorgen!

4. Warmte en led-verlichting

Led's kunnen niet zo goed tegen hitte als uw traditionele lampen. De verlichting van de diode is sterk afhankelijk van de omgevingstemperatuur. 

Hoge temperaturen kunnen problemen veroorzaken met de drivers en veranderingen in de parameters van de stroom die door de halfgeleiders gaat. Dit kan leiden tot oververhitting van de led-strips en led-verlichting en kan de levensduur van de lamp verkorten. 

Het is belangrijk om met deze factor rekening te houden wanneer u van plan bent led toe te passen in een omgeving met zeer hoge omgevingstemperaturen. 

Led-strips zijn de beste keuze

Kiezen voor het gebruik van led-strips in uw huis of bedrijf is de beste manier. Ondanks het feit dat u rekening moet houden met nadelen, wegen de voordelen van het gebruik van onze led-strips zwaarder dan deze. 

Lideka Home streeft er ook naar om de nadelen te verminderen en uw ervaring met led-strips te maximaliseren. 

Als u meer wilt weten over LED-strips, raden wij u aan om onze blog "Waarom LED-strips in huis gebruiken?" te bekijken.

Heeft u vragen of zorgen? We raden je aan om contact op te nemen met onze klantenservice en een expert zal dan contact met je opnemen. We helpen je graag!