Waar kan je led strips het beste plaatsen? - Lideka Home

4, augustus 2021

Waar kan je led strips het beste plaatsen? - Lideka Home

LED strips hebben een grote invloed op de sfeer in huis en binnen uw bedrijfspand. Het zorgt voor warmte en een eigen sfeer, daarom wil je de ledstrips op een prominente plek plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de hele ruimte een make-over krijgt, en dat door zo'n relatief 'kleine' ingreep. LED-verlichting is duurzaam, gaat langer mee en brengt nieuwe oplossingen in huis. De positie van de ledstrips is voor veel mensen een ding, want waar plaats je ledstrips en ervaar je het meeste voordeel van dit product?

Ledstrips bovenaan


Veel mensen zullen kiezen voor LED-strips langs de bovenzijde van de wand. Logisch, want deze springen in het oog en hebben zo een directe invloed op de omgeving. Maar ook overdag springt led-verlichting langs de bovenzijde van de wand in het oog, tenzij je de led-strips natuurlijk achter een verhoogd plafond kunt plaatsen. Als je de led-strips goed aan de bovenkant van de muur kunt verbergen, dan is dit een prima optie.

achteruitkijkspiegels


We houden ervan om creatief te zijn met LED-strips! Heb je een mooie grote spiegel waar je 's ochtends je haar doet? Kies dan voor LED strips langs de rand van de spiegel; dit geeft de spiegel een unieke uitstraling en zorgt voor sfeer in de kamer. Sterker nog, met een mooie ledstrip langs de spiegel kun je vaak besparen op een lamp aan het plafond, omdat het licht van de ledstrips meestal voldoende verlichting geeft. En vergeet niet: het schept sfeer.

tegen de grond


LED strips langs het oppervlak plaatsen? Zeker! Net als bij kabels verberg je deze eenvoudig langs de onderkant van de muur. Zo vallen de ledstrips overdag niet op en profiteer je optimaal zodra het donker wordt. Ook heb je vaak meubels langs de muur, waardoor de led strip helemaal niet opvalt. Ook hoef je je geen zorgen te maken over warmte, waar LED strips meestal minder goed tegen zijn, omdat de temperatuur op de grond meestal lager is.

Waar plaats je je ledstrips?


Er zijn veel creatieve mogelijkheden voor het installeren van ledstrips in uw huis. Laat de strips achter je tv-schermen wikkelen voor een betere beleving. Het is niet alleen cool, maar het heeft ook voordelen. Lees ze hier.

Ook voor uw bedrijf kunt u LED strips plaatsen! Plaatst u bijvoorbeeld LED-strips langs de rand van de trap of onder de administratiebalie. Combineer de kleuren van de ledstrips met die van uw huisstijl en u heeft als bedrijf de perfecte match. Zo kunnen zowel particulieren als bedrijven de duurzame en veelzijdige mogelijkheden van ledstrips in hun eigen omgeving ervaren.

Ledstrips met App-bediening


LED-strips zijn een populaire manier om ruimteverlichting te creëren. Er zijn veel verschillende kleuropties beschikbaar en ze kunnen worden verbonden in elk patroon dat de gebruiker wil. Dit is heel eenvoudig te doen met de juiste apparatuur en software. De strips zijn eenvoudig te plaatsen en op veel verschillende manieren te gebruiken.

Wat zijn RGB-kleuren?


RGB-kleuren staan ​​voor rode, groene en blauwe kleuren. Deze drie kleuren-LED's worden met elkaar gemengd om elke andere kleur in het spectrum te creëren. Verschillende posities van deze LED-lampen zullen resulteren in een andere kleur. Op deze manier kan elke kleur van het visuele spectrum worden gecreëerd door deze drie verschillende intensiteiten te mengen.

LED-strip met RGB-kleuren


LED strips worden steeds populairder voor mensen die hun eigen verlichting voor kamers willen kunnen creëren. Er zijn veel verschillende LED-kleuren beschikbaar en ze kunnen worden aangesloten in elk patroon dat de gebruiker wenst.

RGB staat voor rode, groene en blauwe lichtkleuren. Deze drie kleuren creëren samen elke andere kleur in het spectrum van zichtbaar licht. Als je de intensiteit van deze leds op bepaalde punten op de strip verandert, krijg je verschillende kleuren. Dit betekent dat iedereen elke gewenste kleur kan maken door slechts drie kleuren te mengen.

De RGB-LED strips kunnen heldere en levendige kleuren genereren die kunnen worden gebruikt voor verlichtingstoepassingen. Met de juiste apparatuur en software is het goed mogelijk om deze strips met mobiele apparaten te bedienen. Strips van alle soorten zijn er niet alleen in RGB, maar ook in verschillende maten, diktes en lengtes, waardoor de gebruiker veel keuze heeft bij het zoeken naar zijn perfecte product.

Dit artikel heeft u de mogelijkheid gegeven om meer te leren over wat LED's zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt in uw huis of bedrijfspand. Vergeet niet dat er nog veel mogelijkheden zijn, zoals het hebben van een LED GU10 spot en nog veel meer.

U hoeft de voorbeelden hier niet te volgen. Wees creatief! En vooral veel plezier met je nieuwe ledstrips! Koop bij Lideka en u bent direct verzekerd van uitzonderlijke kwaliteit.