Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
Waar kan ik LED strips het beste plaatsen?

28, oktober 2022

Waar kan ik LED strips het beste plaatsen?

In deze gids van Lideka® worden verschillende toepassingen van LED-strips beschreven. Er worden ideeën gegeven voor het plaatsen van de strips, de verschillende soorten LED-strips worden uitgelegd en er wordt advies gegeven over het plaatsen van de strips in verschillende ruimtes. LED-strips kunnen een ruimte volledig transformeren en de gids legt uit hoe u het maximale uit uw LED-strips kunt halen. Van het plaatsen van LED-strips achter televisies tot het gebruik ervan in uw keuken, slaapkamer of zelfs auto, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met deze gids kunt u uw fantasie de vrije loop laten en uw eigen unieke verlichtingsontwerp creëren.

Top 10 toepassingen voor LED strips

Achter de televisie

Plaats LED-strips achter de televisie om een sfeervolle achtergrondverlichting te creëren. Dit zorgt voor een geweldige kijkervaring, vooral tijdens het kijken van films.

In de keuken

Plaats LED-strips onder de keukenkastjes om extra verlichting te bieden tijdens het koken en een gezellige sfeer te creëren.

Langs traptreden

Plaats LED-strips langs traptreden om een veilige en stijlvolle verlichting te creëren.

In de slaapkamer

Plaats LED-strips onder het bedframe of langs de hoofdeinden van het bed om een ontspannende sfeer te creëren.

In de badkamer

Plaats LED-strips rondom de spiegel of onder de badkamerkastjes om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

In de woonkamer

Plaats LED-strips achter de bank of langs de plinten van de woonkamer om een gezellige sfeer te creëren en de ruimte te verlichten.

Op het terras

Plaats LED-strips langs de reling van het terras of onder de dakrand om een sfeervolle verlichting te creëren en het terras te verfraaien.

In de auto

Plaats LED-strips in de auto om een unieke sfeer te creëren en de binnenkant van de auto te verfraaien.

In de hobbykamer

Plaats LED-strips rondom het bureau of onder de planken in de hobbykamer om extra verlichting te bieden en een inspirerende sfeer te creëren.

In de feestzaal

Plaats LED-strips rondom de muren van de feestzaal om een feestelijke sfeer te creëren tijdens speciale evenementen.

De RGB ledstrip 

RGB LED-strip is al een tijdje beschikbaar en heeft de deur geopend naar voorheen ideale verlichtingsopties. Dit maakt niet alleen een breed scala aan veranderlijke kleuren mogelijk, maar ook de mogelijkheid om elke lengte te snijden en te combineren om geheel unieke vormen te creëren. 

RGB LED-strip maakt gebruik van een 3-in-1 LED-chip die is samengesteld uit rode, groene en blauwe LED-chips. Het kan een breed spectrum aan kleuren produceren door de drie te combineren en lijkt praktisch wit als ze alle drie op volledige helderheid zijn. Dit betekent dat u elke gewenste kleurencombinatie kunt maken! 

Als u bijvoorbeeld paarse lichten wilt, maar rood en blauw niet samen wilt gebruiken, kunt u gewoon het rode gedeelte van de strip uitschakelen. Deze strips zijn ook erg flexibel; ze kunnen in kleinere stukken worden gesneden, waardoor aangepaste vormen en maten voor uw project mogelijk zijn.

De RGB-IC LED strip

Een RGB IC LED strip is een lichtbron die in verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Een RGBIC-striplicht maakt gebruik van een ingebouwde IC-chip (Integrated Circuit) en kan, als een aurora in de lucht, tegelijkertijd meerdere kleuren weergeven. 

De twee draden aan elke kant worden aangesloten op voedingen via een extern stuurcircuit, dat de stroom gelijkmatig over alle drie de kleuren verdeelt. De vier draden aan het ene uiteinde zijn rechtstreeks verbonden met de voeding van elke kleur via zijn eigen interne driver circuit.

De hele LED Strip is opgedeeld in talloze segmenten die elk een IC en één of meerdere LED's hebben. Met RGBIC LED Strip-lampen kunt u aanzienlijk meer verfijnde en fantasierijke verlichtingspatronen creëren. 

Technisch gezien kunnen de RGBIC LED Strips worden gesneden, hoewel de meeste fabrikanten dit niet aanbevelen. RGB LED Strip Lights zijn duurder.

De TV LED strip

TV LED strips zijn een uitstekende optie voor TV Backlighting. Het is een alternatief voor traditionele tl- of halogeenlampen en kan worden gebruikt met elke tv met een flatscreen.

LED-strips zijn relatief nieuw op de markt, maar ze hebben zich al bewezen als een uitstekende keuze voor mensen die een hoogwaardige, goedkope oplossing voor televisieverlichting willen. De voordelen van het gebruik van LED-strips zijn:

 1. Ze zijn helder genoeg om uw hele kamer te verlichten zonder te fel te zijn voor uw ogen (of te verblindend).
 1. Ze nemen helemaal niet veel ruimte in beslag - u kunt een ledstrip van enkele meters onder uw tv plaatsen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over voldoende ruimte om hem te installeren.
 1. Ze zijn super makkelijk te installeren - je sluit ze gewoon aan op de plek waar je ze wilt hebben en steekt ze vervolgens in het stopcontact zoals ieder ander elektronisch apparaat!

Waar kan ik LED strips het beste plaatsen?

Ben je verveeld met hoe je kamer of kantoorruimte er nu uitziet? 

De tijd en moeite die nodig is voor een grondige renovatie kan meer zijn dan u bereid bent erin te steken, ondanks uw wens voor een make-over. Gelukkig kunt u LED-stripoplossingen vinden die zowel kosteneffectief als eenvoudig te installeren zijn.

Het duurt slechts een paar minuten om het uiterlijk van elke kamer volledig te transformeren met onze hoogwaardige LED-strips en een beetje fantasie en vindingrijkheid van uw kant. Door verder te lezen, leert u waar u LED-strips kunt installeren om uw gewone huis om te toveren tot iets heel spectaculairs.

Als je het maximale uit je ledstrips wilt halen, is het belangrijk om te weten waar je ze moet plaatsen.

Een goede planning

Bedenk wat voor soort lichteffect je zoekt. Als je op zoek bent naar een mooie gloed, probeer dan de strips op je plafond te monteren. Dit geeft een warm en uitnodigend effect in uw huis of kantoorruimte. Maar als je helder wit licht wilt dat een hele kamer vult, overweeg dan om ze op de muren te monteren. 

Dit zorgt voor veel verlichting zonder het gezichtsvermogen te belasten - het helpt ook om de energiekosten laag te houden omdat de lichten niet zo hard hoeven te werken! Daarnaast is de kleurtemperatuur van je lampen nog iets om rekening mee te houden bij het plaatsen van ledstrips.

De kleurtemperatuur varieert van warm wit (geelachtig) tot koel wit (blauwachtig). Warm licht is goed voor ruimtes waar ontspannen belangrijk is of voor ruimtes waar mensen tijd doorbrengen met lezen of tv kijken. 

Koeler licht is beter geschikt voor werkruimten zoals kantoren of industriële ruimtes omdat het meer focus en concentratie op de taken creëert zonder vermoeide ogen te veroorzaken vanwege de blauwachtige tint. Er zijn een paar plaatsen waar LED-strips veel worden gebruikt.

Achter tv-schermen en computers

Als u 's avonds laat niet weg kunt komen van zakelijke e-mails, kan het toevoegen van LED-strips helpen. Met de juiste verlichting kunt u op elk moment van de dag naar uw werk gaan in plaats van uit uw werk. 

Bovendien geeft de ledstrip precies de juiste hoeveelheid licht om u te helpen concentreren - niet zozeer dat u er hoofdpijn van krijgt, maar ook niet zo weinig dat u in slaap valt. LED-strips kunnen achter een tv, aan de achterkant van je monitor of bovenop je computermonitor worden geplaatst. 

Dit geeft u de beste resultaten omdat de kleuren er helderder en levendiger uitzien dan wanneer u ze voor een scherm zou plaatsen. Tegenlicht kan voor elke gelegenheid de ideale sfeer creëren.

Zet ze achter je computerscherm of tv om de kamer meteen op te fleuren. Verander de kleur om over te schakelen van een dagelijkse modus met helder wit licht naar meer creatieve kleuren en verlopen.

U kunt LED-strips ook in uw thuisbioscoop gebruiken door ze langs de randen van uw scherm of achter uw luidsprekers te plaatsen. LED-strips hebben alleen een sterke plakband van 3 meter nodig voor installaties.

Kasten

LED strips kunnen gebruikt worden om uw saaie kasten te verlichten. De verlichting van deze lichten zal uniform zijn. U kunt besparen op elektriciteitskosten door de keukenverlichting uit te doen wanneer u deze boven op uw kasten plaatst. 

Bovendien ziet het er eleganter uit als je het bovenop plaatst, tussen het aanrecht en de kast. Het is gebruikelijk om dit soort decor in cafés en restaurants te vinden voor een meer artistieke sfeer.

U kunt een grotere lichtspreiding krijgen door lampen onder uw kasten te plaatsen. Breng wat creatieve flair in uw ruimte. Op deze locatie kan alles netjes weggewerkt worden onder de kast. 

Hierdoor zullen de kabels niet voor de hand liggen. Uw wanden worden verlicht met LED-strippen, waardoor de juiste sfeer wordt gecreëerd.

Onder je matras

Als je ledstrips op de vloer onder je matras legt, heb je nooit meer een nachtlampje nodig. In plaats daarvan zal het voldoende verlichting bieden om het 's nachts gemakkelijker te zien. Dit is een goede slaapomgeving met net genoeg licht. 

De mogelijkheid om een ​​volledige kamerweergave te krijgen, is ook handig. Het draagt ​​ook bij aan het creëren van een gezellige en intieme setting. Het is een voordelige en duurzame oplossing voor nachtverlichting. 

Door deze stap te nemen, wordt de helderheid van typische verlichting verminderd.

Trappen

Het renoveren van uw trap is een geweldige manier om de look en feel van uw huis een update te geven. Het plaatsen van LED strips onder je trap of langs je muur is een manier om dit effect te krijgen. 

Gele LED-trapaccenten zijn geschikt als u een meer minimalistisch, functioneel ontwerp wilt. Het opnemen van RGB-strips zal de esthetiek naar een hoger niveau tillen.

Behind Mirrors

Make-up artiesten en schoonheidsliefhebbers kunnen baat hebben bij een goed verlichte make-up spiegel. Met behulp van LED-lichtstrips kan een salon achtige sfeer worden gecreëerd. 

Achtergrondverlichting voor make-up spiegels geeft u goede verlichting, wat erg handig zou zijn bij het aanbrengen van make-up, scheren of het stylen van uw haar. Als de lezer een video wil maken of een foto wil maken, zou een goede verlichting van de achtergrondverlichting van de spiegel veel helpen. 

Zelfs zonder dat de camera draait, kun je de perfecte sfeer voor je gezichtstransformatie creëren, of het nu een ochtend scrub, een avondmasker of iets anders is.

Gaming Room

Een gameroom of game place is super populair. Met de RGB ledstrip creëer je snel en eenvoudig een echte game sfeer.

Keuken

Een keuken is ook een plek waar steeds meer LED's worden gebruikt maar let wel op opspattend water of andere vloeibare stoffen.

Andere mogelijke toepassingen van LED Strips

 1. Het plafond is een uitstekende plek voor een mooie RGB LED strip. Door de stevige plakstrip is hij makkelijk te bevestigen en laat hij niet meer los.
 2. De badkamer is ook een hele mooie en alledaags voor een RGB ledstrip, maar houd er rekening mee dat de stekker en controller afgedicht moeten worden tegen vocht. Daarnaast is het belangrijk dat je je lampen niet te dicht bij de douchekop of badkuip plaatst omdat deze vaak vochtig zijn en je leds kunnen beschadigen.
 3. De slaapkamer is een van de meest populaire toepassingen voor een RGB ledstrip, die door zijn stevige strip en felle leds voor prachtig indirect licht kan zorgen.
 4. Ook de woonkamer is een prima plek voor deze RGB ledstrip.
 5. Een balkon is ook een veel voorkomende toepassing, maar nogmaals, zorg ervoor dat je de stekker en het kastje goed afsluit.
 6. De veranda is de laatste jaren steeds populairder geworden, net als de ledstrips. Houd er rekening mee dat u LED-strips niet zomaar op hout kunt plakken.
 7. Ook buiteninstallatie van LED-strips is erg populair. De meest voorkomende toepassing is de installatie van LED strips op een schutting of muur. Gebruik in dat geval een geschikte lijm voor uw LED-strip, zodat deze stevig vastzit en er niet af valt bij harde wind of hevige regen.

Op welke ondergronden moet je extra voorzichtig zijn bij het installeren van de LED Strips?

 • Hout is een ondergrond waar je extra voorzichtig mee moet zijn. Je kunt de strip hier bevestigen, maar je loopt een groot risico dat de strip te warm wordt. Als je het toch wilt bevestigen, raden we je aan om extra versteviging te gebruiken.
 • Bij ondergronden die 100% vlak zijn, is het belangrijk dat je extra wapening aanbrengt aangezien de strip geen 100% kleefkracht heeft.

Conclusie

Deze gids van Lideka® heeft u hopelijk geholpen om de mogelijkheden van LED-strips te ontdekken en u te inspireren om deze in uw huis of bedrijf te gebruiken. Door de verschillende toepassingen te beschrijven en advies te geven over waar de LED-strips het beste geplaatst kunnen worden, kunt u uw eigen unieke verlichtingsontwerp creëren. Met LED-strips kunt u een kamer snel en eenvoudig transformeren en de sfeer van een ruimte veranderen. We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen om het meeste uit uw nieuwe RGB LED Strips, RGB-IC LED Strips en TV LED Strips te halen!

Gerelateerde blogs

Blog: Hoe plak ik mijn LED strip op?

Blog: Hoe sluit ik mijn led strips aan?