Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
Hoe plak ik mijn LED strip op? - De ultieme gids 2023 - Lideka

30, mei 2022

Hoe plak ik mijn LED strip op? - De ultieme gids 2023 - Lideka

Welkom bij deze exclusieve guide van Lideka®! Wij doen altijd ons best om jou zoveel mogelijk waarde te leveren bij je aankoop. Wij weten namelijk hoe lastig het kan zijn om een goede LED strip te kopen, en hem dan ook nog eens op de juiste manier te bevestigen, daarom hebben we deze guide ontwikkeld, die jou gegarandeerd succes gaat laten behalen. 

Stap 1: Wees er zeker van dat jouw LED strip op de juiste ondergrond bevestigd gaat worden.

Dan zul je denken, leuk Lideka® maar wat is dan een juiste ondergrond? Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van alle onjuiste ondergronden, om daar je Licht strip te bevestigen hebben we een andere guide gemaakt, die zul je vast en zeker ook ontvangen hebben, en anders kun je die gewoon bij ons opvragen. 

 • Een houten ondergrond is een onjuiste ondergrond en hier zal de LED strip niet goed blijven plakken, ook loop je een risico dat de strip te warm gaat worden. Indien je dit toch wilt proberen dan raden we je aan om versterkers te plaatsen op meerdere plekken van de strip zodat hij goed blijft hangen.
 • Een muur of oppervlak dat niet 100% vlak is: Hierbij is het enorm belangrijk dat je goed oplet. Het kan namelijk zijn dat je in de eerste instantie denk dat de strip goed plakt, maar hij zal snel weer Dat komt doordat er enorm veel lucht onder de strip zit, en hij niet 100% plakkracht heeft. Daarom raden we je in dit geval aan om versterkers te plaatsen.
 • Een locatie waar je veel opgebroken stukken hebt: Hierbij is het ook enorm belangrijk dat je gebruikt maak van een aantal versterkers, een LED strip plakt nu eenmaal het best als er geen lucht of opgebroken stukken

Hieronder hebben we de 2 meest gebruikte versterkers afgebeeld, deze zijn overal op het internet te verkrijgen voor een hele lage prijs. Je kunt dan het beste zoeken op ‘’LED strip clipjes’’.

 

        


          

Stap 2: Maak de ondergrond indien nodig helemaal vrij van vet en stof

Tape en 3M plaksels zullen altijd het beste werken op een schone ondergrond. Daarom is het in de meeste gevallen aan te raden om de ondergrond eerst volledig schoon te maken met een natte doek. Daar kun je met een droge doek overheen, het liefst keukenpapier. Laat het dan nog even 10 minuten drogen zodat je zeker weet dat het goed droog is.

Stap 3: Plak de LED strip op

Het is nu tijd om de LED strip te gaan plakken op de gewenste plek. Het is belangrijk dat je hier rekening houd met een aantal dingen.

 1. Zorg ervoor dat je iedere millimeter keurig aandrukt zodat er geen lucht onder de LED strip blijft
 2. Zorg ervoor dat de LED strip in 1 keer goed geplakt wordt, het kan namelijk erg lastig zijn om de LED strip weer vast te krijgen
 3. Zorg ervoor dat de lijm aan de juiste kant van de strip Als je voelt dat de strip kant niet plakt dan zit hij aan de verkeerde kant. Als de strip niet plakt, peuter dan halverwege de strip de beschermlaag los, en trek deze naar het begin toe, dan zal plaklaag aan de juiste kant blijven zitten.

10 extra tips die je niet kunt missen

 1. Kies de juiste ondergrond: LED-strips moeten worden geplakt op een glad, schoon en vlak oppervlak. Oneffen of stoffige oppervlakken kunnen ervoor zorgen dat de strips niet goed hechten.

 2. Reinig het oppervlak grondig: Maak het oppervlak waarop u de LED-strips gaat plakken goed schoon met een mild reinigingsmiddel en een doekje om eventuele stof, vuil of vetresten te verwijderen.

 3. Droog het oppervlak volledig af: Zorg ervoor dat het oppervlak volledig droog is voordat u de LED-strips gaat plakken. Als het oppervlak vochtig is, zal de lijm niet goed hechten.

 4. Gebruik de juiste lijm: Gebruik een hoogwaardige dubbelzijdige tape of speciale lijm die geschikt is voor LED-strips en de ondergrond waarop u ze gaat plakken. Zorg ervoor dat de lijm stevig genoeg is om de LED-strips op hun plaats te houden.

 5. Knip de LED-strip op maat: Knip de LED-strip op de juiste lengte zodat deze perfect past op het oppervlak waarop u deze wilt plakken. Let op dat u de strip alleen op de aangegeven knippunten mag doorknippen.

 6. Buig de LED-strip niet te veel: LED-strips zijn flexibel, maar ze hebben wel een maximale buig radius. Buig de strip niet te veel, anders kan deze beschadigd raken.

 7. Test de LED-strip voordat u deze vastplakt: Test de LED-strip om ervoor te zorgen dat deze goed werkt voordat u deze vastplakt. Dit voorkomt dat u de strip moet verwijderen en opnieuw moet aanbrengen als er later een probleem blijkt te zijn.

 8. Plak de LED-strip zorgvuldig vast: Plak de LED-strip zorgvuldig en gelijkmatig vast op het oppervlak waarop u deze wilt bevestigen. Let op dat u de strip niet te strak trekt en zorg ervoor dat deze recht en gelijkmatig wordt geplakt.

 9. Laat de lijm goed uitharden: Laat de lijm goed uitharden voordat u de LED-strip gaat gebruiken. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de lijm die u gebruikt.

 10. Vermijd extreme temperaturen: Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen, zoals hitte of koude, omdat dit de lijm en de LED-strip kan beschadigen.

Conclusie

Dit was onze guide voor het plakken van een LED strip, we hopen dat je er veel aan gehad hebt, en dat je veel plezier zult hebben van de RGB LED strip. Als er vragen of suggesties zijn dan staan we uiteraard voor je klaar.

Gerelateerde blogs

Blog: LED Strip Light Connectors

Blog: Waar kan ik LED strips het beste plaatsen?