Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
Hoe sluit ik mijn led strips aan? - Lideka®

21, juli 2021

Hoe sluit ik mijn led strips aan? - Lideka®

Je kunt de led strips overal gebruiken. In de woonkamer, de slaapkamer en zelfs buiten op het terras. LED strip verlichting is niet alleen duurzaam, de strips zorgen ook nog eens voor een unieke sfeer. Met één strip kun je een hele kamer van licht voorzien, waardoor je geld kunt besparen op lampen en spots. Voordat u echter kunt genieten van LED-verlichting in uw huis, is het belangrijk om te weten hoe u RGB LED-strips aansluit. Wij vertellen het je. 

Een LED-strip aansluiten

Begin bij het begin. Je moet eerst weten hoe lang je de ledstrip wilt installeren, of je de strip aan de boven- of onderkant van de muur wilt plaatsen en je wilt ook weten welke benodigdheden nodig zijn om alles correct te installeren. Vervolgens is een LED trafo belangrijk voor voldoende vermogen. Dit kun je berekenen door het wattage van de strip te vermenigvuldigen met de lengte van de strip. Dan weet je of een 12V of 24V trafo voldoende is.

Heb je de positie voor de ledstrip bepaald? Dan is het belangrijk deze ruimte goed vetvrij te maken. De ledstrip heeft een zelfklevende rand, waardoor hij vanzelf op zijn plaats blijft zitten. Door eerst de positie van de ledstrip schoon te maken, voorkom je dat de ledstrip na verloop van tijd gaat doorhangen.

Benodigdheden in huis: tijd om aan de slag te gaan

Wil je de led strip alleen plaatsen? Dat kan, maar vaak is het beter om de led strip met twee personen op te hangen. Controleer voordat je begint met installeren eerst of de zekering in de meterkast is omgebouwd, aangezien je met elektriciteit werkt. U kunt een led strip aansluiten door aan te sluiten of te solderen. De constructie is zo efficiënt gebouwd dat je gemakkelijk meerdere stukken tegelijk kunt plaatsen.

Plaats je de led strip buiten? Zorg ervoor dat de led strip bestand is tegen water en vocht. Binnen het assortiment van Lideka Home zorgen we er al voor dat er zoveel mogelijk is gedaan om de led strips overal in of buiten het huis op te hangen, maar wat extra bescherming kan geen kwaad. Het is daarom aan te raden om de LED strips onder een droge zijde te plakken. Zo kun je optimaal en zorgeloos genieten van sfeervolle verlichting in huis en daarbuiten.

Eenvoudige installatie met Lideka

De ledstrips van Lideka zijn door hun flexibele karakter eenvoudig te installeren. Ze kunnen in alle richtingen worden gebogen voor eenvoudige montage overal. De installatie duurt minder dan 15 minuten en maakt gebruik van eenvoudige hulpmiddelen, zodat zelfs mensen zonder technische kennis het kunnen voltooien. Vergeet de rommelige draden, de metalen clips zorgen voor schone soldeer loze verbindingen die geen technische expertise vereisen om te monteren of te bedienen. Enkele tips voor het toepassen van de strook verlichting van Lideka:

TIP 1: Meet voor het snijden waar elke snede zal komen

Begin met uitzoeken waar u uw LED-strip moet plaatsen en meet deze zorgvuldig voordat u gaat snijden - Dit is belangrijk omdat u de strip niet op de verkeerde plaats wilt afknippen, of erger nog, een fout wilt maken door te veel af te knippen. snijden.

TIP 2: Laat extra draad aan elk uiteinde van uw snede om het koppelen te vergemakkelijken

Laat altijd ongeveer 10 mm extra draad over wanneer u de strip doorsnijdt, dit maakt het gemakkelijker om ze in het frame te installeren. Dit betekent dat als er verschillen zijn tussen de sneden, je ze gewoon een beetje kunt buigen zodat ze gemakkelijk in elkaar passen

TIP 3: Kies clips met de juiste maat bevestigingspunten voor jouw frame diameter

Het is belangrijk dat elke clip één schroef per zijde heeft, met voldoende ruimte ertussen om niet te veel druk uit te oefenen op uw LED-stripverlichting. Dit is belangrijk omdat te veel druk kan leiden tot het breken van de strip of waterschade als deze buiten wordt geplaatst.

TIP 4: Zorg ervoor dat je clips strak genoeg zijn voor een goede grip

Zorg ervoor dat u de metalen Lideka-clips na elke installatie vastdraait, anders vallen ze na verloop van tijd af. Zorg er ook voor dat je ze op de juiste lengte knipt - het moet net voor de connector zijn, zodat er geen spanning op dit deel van de LED-striplamp staat.

TIP 5: Controleer op losse verbindingen

Nadat je je clips hebt vastgedraaid, ga je terug en controleer je of ze allemaal nog stevig aan de ledstrip zelf vastzitten. Dit is belangrijk zodat er geen delen van de strip uitvallen of minder licht afgeven dan nodig is. Wanneer u elke clip controleert, drukt u er licht op. Als een deel van de clip beweegt, is deze niet goed vastgemaakt aan het frame van uw installatie.

TIP 6: Welke ledstrip connectoren je ook kiest, vermijd te strak aandraaien

LED strips worden soms geleverd met verschillende soorten connectoren. Sommige hebben bijvoorbeeld soldeer loze connectoren die gemakkelijk op lichtstrips kunnen worden geklikt zonder dat er extra gereedschap of bedrading nodig is. Draai deze connectoren niet te vast, anders kan de draad breken.

TIP 7: Vermijd scherpe bochten in je stripverlichting die je niet nodig hebt

Het is altijd het beste om scherpe hoeken of rondingen weg te laten die geen deel uitmaken van uw ontwerp. Hoe abrupter de hoek, hoe moeilijker het voor de ledstrip verlichting van Lideka is om in de loop van de tijd een gelijkmatige lichtverdeling te behouden. Dit betekent dat ze sneller dimmen dan delen van de strip met constante buigingen. Vermijd ook waar mogelijk harde hoeken, zoals aan raamranden of in krappe ruimtes zoals kasten.

TIP 8: Gebruik siliconenkit bij het buiten plaatsen om waterschade te voorkomen

Ze zijn waterbestendig, niet waterdicht, dus als je ze buiten plaatst, gebruik dan siliconenkit om de naden af ​​te dichten en ervoor te zorgen dat er geen water binnendringt. Als je vragen hebt over waar je moet beginnen met je project of hoe je het succesvol kunt voltooien, neem dan contact op met Aarzel niet om hulp te vragen aan een professional die kennis heeft van het installeren van led strip verlichting.

Hier zijn 10 veelgestelde vragen en antwoorden bij het aansluiten van LED-strips:

  1. Hoe sluit ik de LED-strip aan op de voeding? Antwoord: U kunt de LED-strip op de voeding aansluiten door middel van de juiste connectoren of kabels. Zorg ervoor dat u de polariteit van de aansluitingen controleert om te voorkomen dat de strip beschadigd raakt.

  2. Hoe kan ik de helderheid van de LED-strip regelen? Antwoord: U kunt de helderheid van de LED-strip regelen met een dimmer of door het voltage te verlagen. Sommige LED-strips worden geleverd met een afstandsbediening waarmee u de helderheid kunt aanpassen.

  3. Hoe kan ik de LED-strip knippen? Antwoord: U kunt de LED-strip knippen op de aangegeven knippunten met een schaar of een snijder. Zorg ervoor dat u de strip alleen op de aangegeven knippunten knipt om de strip niet te beschadigen.

  4. Hoe kan ik de LED-strip verlengen? Antwoord: U kunt de LED-strip verlengen door het solderen van extra kabels en connectors aan de bestaande strip. Zorg ervoor dat de polariteit van de aansluitingen correct is.

  5. Wat is de maximale lengte van de LED-strip die ik kan aansluiten? Antwoord: De maximale lengte van de LED-strip die u kunt aansluiten hangt af van de stroomsterkte van de voeding en de weerstand van de kabels en connectoren. Raadpleeg de handleiding van uw LED-strip voor de specifieke limieten.

  6. Kan ik meerdere LED-strips op één voeding aansluiten? Antwoord: Ja, u kunt meerdere LED-strips op één voeding aansluiten, maar zorg ervoor dat de totale stroomsterkte niet hoger is dan de capaciteit van de voeding.

  7. Kan ik de LED-strip buiten gebruiken? Antwoord: Ja, er zijn speciale LED-strips voor gebruik buitenshuis. Zorg ervoor dat u een waterdichte en UV-bestendige strip kiest en dat u de strip op de juiste manier installeert.

  8. Kan ik de LED-strip op batterijen laten werken? Antwoord: Ja, u kunt de LED-strip op batterijen laten werken, maar zorg ervoor dat de capaciteit van de batterijen voldoende is om de LED-strip van stroom te voorzien.

  9. Hoe kan ik een defecte LED op de strip vervangen? Antwoord: U kunt een defecte LED op de strip vervangen door deze te solderen op de juiste plek en de polariteit van de aansluitingen te controleren.

  10. Wat is het verschil tussen een enkelkleurige en een meerkleurige LED-strip? Antwoord: Een enkelkleurige LED-strip heeft slechts één kleur LED's, terwijl een meerkleurige LED-strip meerdere kleuren LED's bevat die u kunt regelen met een afstandsbediening of een controller.

Conclusie

Zoals u kunt zien, is het installeren van LED-strip verlichting een beetje ingewikkelder dan ze gewoon in het stopcontact te steken en de schakelaar aan te zetten. Er zijn veel overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de locatie van uw installatie, evenals de beste manier om deze te beveiligen.

Voor degenen die hulp willen bij dit proces of een andere stap van hun project, we zijn er voor jou! Het team van Lideka doorloopt elke fase van uw ontwerp en zorgt voor deskundige begeleiding zodat er niets misgaat tijdens de installatie.

Neem vandaag nog contact met ons op als u hulp nodig heeft - onze experts werken graag met u samen om een ​​geweldige LED-verlichtingsarmatuur te creëren die er geweldig uitziet en tegelijkertijd functionele voordelen biedt, zoals energie-efficiëntie en veiligheidsvoorzieningen.

 

Gerelateerde blogs

Blog: Waar kan ik LED strips het beste plaatsen?

Blog: De ultieme gids voor LED strip controller