Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
LED Strips op de juiste manier knippen: De Lideka Way   

19, september 2022

LED Strips op de juiste manier knippen: De Lideka Way   

LED Light strips staan ​​bekend om hun veelzijdigheid. Ze zijn verbazingwekkend nuttig in decoratieve werken. Het is de oplossing voor veel toepassingen, omdat het aanpassen van de lengte van uw LED-stripverlichting relatief eenvoudig is. Bent u op zoek naar de juiste manier om uw LED strips te knippen? Als het antwoord JA is, dan bent u hier aan het juiste adres.            

Laten we het hebben over hoe u LED-strips op de juiste manier snijdt met Lideka Home. Lees deze aandachtig door, want we geven u een stapsgewijze handleiding over hoe u dit op de juiste manier kunt doen. Het beste is om nooit te vergeten dat het knippen van een ledstrip niet zonder gevolgen of risico's is, daarom is deze handleiding onmisbaar.                  

Dingen om te overwegen voordat u de LED-strips snijdt

Vaak denkt u misschien aan de strijd om de LED-strips te knippen, niet wetende dat er eenvoudige stappen zijn om dit te doen. Maar eerst zijn hier de dingen die u kunt overwegen voordat u uw LED-strips gaat snijden.

Bepaal wat voor soort strip je hebt gekocht                  

Het is van vitaal belang om te weten wat voor soort strip je hebt gekocht omdat je de nieuwste RGB-IC-versie niet kunt aansluiten of uitbreiden, je kunt het knippen, maar een deel dat niet is aangesloten op de stekker kan niet meer worden gebruikt.

Een RGB ledstrip is altijd weer aan te sluiten, en je kunt hem ook probleemloos aansluiten en verlengen tot een bepaalde lengte.

Overweeg of het knippen essentieel is

Het is altijd een goed idee om eerst te overwegen of knippen nodig is, want het is altijd beter om het niet te doen. De meeste LED strips hebben snijlijnen die aangeven waar je mag knippen. Zo knip je de ledstrips veilig af en voorkom je beschadiging. 

Houd er rekening mee dat een ledstrip die is doorgeknipt en niet meer op de stekker zit, niet meer werkt. Dit is omdat de strip altijd stroom nodig heeft om te werken. Dus in plaats daarvan kunt u de ene strip op de andere aansluiten via een RGB-connector.

Hoe knip je ledstrips?  

Hier bij Lideka verkopen we LED verlichting voor 3 en 5 meter en 10 meter. In veel gevallen heb je echter niet de hele lengte nodig. Het knippen van een ledstrip biedt dan uitkomst. 

LED-strips zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk met een schaar uit elkaar te knippen zijn. We willen dat je begint met het testen van je lichten om te controleren of ze werken en dan opletten als we naar het spannende gedeelte gaan.

De vijf eenvoudige stappen:    

Stap 1: Bepaal wat voor strip je in huis gehaald hebt 

Het is namelijk erg belangrijk om te weten wat voor strip je in huis gehaald hebt, de nieuwste RGB-IC versie kun je namelijk niet verbinden of verlengen, deze kun je wel knippen, maar het afgeknipte deel dat niet in verbinding staat met de stekker is dan niet meer bruikbaar.

Een RGB LED strip is daarbij altijd weer te verbinden, en deze kun je ook tot een bepaalde lengte verbinden en verlengen zonder enige problemen. 

Stap 2: Overweeg of het knippen echt noodzakelijk is

Het is altijd een goed idee om eerst te overwegen of knippen noodzakelijk is, het is namelijk altijd beter om het niet te doen.

Stap 3: Zoek het schaartje op de strip

Het is nu tijd om te gaan knippen, je kunt hiervoor het schaartje zoeken op de strip, zoals hieronder ook weergegeven is. Je kunt hier uiteraard precies op het schaartje knippen. Maar wat als er geen schaartje is? Ga snel naar stap 4!

Stap 4: Knippen zonder schaartje 

Knippen zonder schaartje is ook geen probleem, alleen moet je wel op de juiste plek knippen. Je kunt op de foto hieronder duidelijk zien dat er een mooie stippellijn is, daar kun je dan op knippen. Maar wat als er geen stippellijn is en ook geen schaar? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

 

 

Stap 5: Waterdichte LED strips

Indien u waterdichte LED strips heeft zoals de Lideka Losse LED strip 5 - SMD 5050, dan kunt u de waterdichtheid verbreken door de LED strip door te knippen. Dit kun je oplossen door de ledstrip te voorzien van een nieuwe siliconenlaag.

Het is handig wanneer je de LED strip buiten of in een vochtige omgeving zoals een aquarium gebruikt.  

Hoe sluit je een afgeknipte led strip weer aan?         

Zodra een led strip is doorgeknipt, verlies je de (USB) verbinding. Hoe los je dit op zodat je de led strip toch kunt gebruiken? Om je LED-strip aan te sluiten, kun je geen connector gebruiken voor eenvoudige bevestiging, noch de draden aan de strip solderen, waardoor een stabielere verbinding ontstaat.  

Welke methode u ook kiest, zorg ervoor dat u uw lichtstrip langs de aangewezen snijpunten snijdt om ervoor te zorgen dat uw lichten werken. Door strip verbinders of soldeer gereedschap te gebruiken heb je in een mum van tijd led-verlichting aan! Lees voor meer informatie onze blog over het aansluiten van led strips.

Hoe maak je Lideka RGB LED Strips op maat       

Alle LED strips van Lideka hebben een duidelijke markering waar je de LED strip kunt knippen. Bekijk hieronder het overzicht van de Lideka RGB ledstrip, inclusief de afmetingen van de snijlijnen.

LED strip type

 

Number of LEDs p/m

 

 

Voltage

 

Strip to cut 

RGB - SMD 5050

30

12

every 10 cm

 

RGB - SMD 5050

30

24

every 16.7 cm

 

RGB - SMD 5050

60

12

every 5 cm

 

RGB - SMD 5050

60

24

every 10 cm

 

 

RGB LED-strips bestaan ​​al een tijdje. Het heeft de deur geopend naar ongekende verlichtingsmogelijkheden, waardoor een breed scala aan aanpasbare kleuren en de mogelijkheid om elke lengte te snijden en samen te voegen om unieke vormen te creëren.

Daar heb je het! De led strips van Lideka kunnen worden aangepast aan de vereisten van elke installatie, hoe groot of klein ook. Het is dus geen wonder dat ze snel de meest populaire verlichting worden als het gaat om LED-verlichting.

Heeft u vragen over ons assortiment LED strips of snijstrips? Neem contact met ons op of lees onze blog over LED strips kopen. Hier bij Lideka Home helpen we je graag. 

Conclusie

Kortom, het snijden van LED-strips is eenvoudig, maar het is belangrijk om te weten wat voor soort strip je hebt voordat je begint. Overweeg ook of het knippen echt noodzakelijk is en zorg ervoor dat je langs de aangewezen snijpunten snijdt om ervoor te zorgen dat je lichten blijven werken. Met deze stapsgewijze handleiding van Lideka® kun je veilig en efficiënt je LED-strips op maat maken en aanpassen aan jouw verlichtingsbehoeften.

Gerelateerde blogs

Blog: Hoe gebruik je de app met LED Strip Light? Ultieme gids 2023 - Lideka

Blog: LED Strip Connectors: wat zijn ze en hoe gebruik je ze?