Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
Kleuren en kleurtemperatuur: Welke kleuren LED Strips zijn er?

9, december 2022

Kleuren en kleurtemperatuur: Welke kleuren LED Strips zijn er?

Lideka LED strips zijn een populaire verlichtingsoptie om uw huisverlichting naar een hoger niveau te tillen. Ze zijn er in verschillende soorten en lengtes, en het beste is dat er tot 16 miljoen kleuren en een breed scala aan kleurtemperaturen beschikbaar zijn.

Slimme LED-verlichting brengt een modern design in uw huis bovenop het gemak dat het met zich meebrengt. Verhoog de sfeer in uw huis en breng het tot leven met de functie voor kleurverandering en helderheidsaanpassing.

Bij Lideka hebben we een breed scala aan LED strips en slimme LED lamp collecties, allemaal met licht veranderende functie voor u om van te genieten. Blijf hier, en samen zullen we de schoonheid van kleuren verkennen die u kunt creëren en toepassen in uw huis met onze LED-verlichting.

Waarom zijn de LED Strip kleuren zo mooi?

LED's onderscheiden zich in zoveel opzichten van traditionele verlichting. Van energie-efficiëntie, kostenefficiëntie, gemak en veiligheid, LED-verlichting overtreft reguliere verlichting.

Wat LED-verlichting tot een ideale trendy keuze voor verlichting maakt, niet alleen bij jongeren maar ook bij jongeren in het hart, is de kleurveranderingsfunctie die ermee gepaard gaat. Pas de kleuren aan uw stemming of elke gelegenheid aan met slechts een druk op uw vinger.

Lideka's LED-lampen hebben drie hoofdkleuren in de chip: Rood, Groen en Blauw.

Door deze drie kleuren te combineren en te spelen met hun intensiteit kunt u tot 16 miljoen kleuren produceren waaruit u kunt kiezen.

Gemaakt met SMD 5050, de beste chip op de markt, hebben onze LED Strips een betere kleur en lichtopbrengst. Alle individuele RGB kleuren diodes zijn gecombineerd in een 5.0mm x 5.0mm behuizing, waardoor het een stuk helderder is en meer kleurvariaties creëert dan de 3528 chip.

Wat ook geweldig is met onze LED lampen is dat u de helderheid kunt regelen en de kleurtemperatuur kunt aanpassen. Creëer de perfecte sfeer in uw huis en pas de kleurtemperatuur aan van warm licht tot koel wit licht met onze LED verlichting.

Hoe maak je zelf kleuren met LED Licht?

Bedien uw LED verlichting met Lideka's 24-toets afstandsbediening.

We hebben het gehad over de kleurverandering van Lideka's Lights. We weten dat het combineren van rood, groen en blauw ons meerdere kleurenopties kan geven. Maar hoe doen we dat eigenlijk?

Het is zeer gemakkelijk en handig!

De producten van Lideka zijn slimme huishoudelijke artikelen die je op verschillende manieren kunt bedienen. Het veranderen van de kleur van de Strips of Bulbs kan eenvoudig via de Smart Life App of afstandsbediening.

Met Lideka's afstandsbediening voor LED strips kun je kiezen uit wel 16 verschillende voorgeprogrammeerde statische kleuren. Geniet van uw LED-stripverlichting en speel met veel verschillende kleurverlichtingsfuncties, waaronder 12 achtervolgingsmodi, muzieksynchronisatie en nog veel meer.

Breng uw smart home verlichting naar een hoger niveau met de Smart Life App. In vergelijking met de afstandsbediening, geeft Smart Life App u meer kleur opties en functies die niet gemakkelijk beschikbaar zijn op de afstandsbediening.

Sluit uw Lideka Smart Home Product aan op uw wifi en Smart Life App regelt eenvoudig en gemakkelijk uw huisverlichting en stelt de gewenste sfeer in.

De kleurtemperatuur begrijpen

Kleuren van LED-verlichting zijn cool, maar ze zijn niet alles. Om uw LED-verlichting te maximaliseren, kunt u zich ook richten op de kleurtemperatuur.

De kleurtemperatuur is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de gewenste sfeer voor elke leefruimte. Deze wordt uitgedrukt in graden Kelvin (K) en geeft aan hoe warm of koud een lichtbron lijkt.

De kleurtemperatuur van LED-verlichting ligt meestal tussen 2000 en 6500 Kelvin. Een hogere kleurtemperatuur geeft een meer blauw getint licht, terwijl een lagere kleurtemperatuur een gelige toon oplevert.

U vraagt zich misschien af hoe u hiervan kunt profiteren of waarom dit belangrijk is.

Zoals gezegd is de kleurtemperatuur een factor die de sfeer van de kamer bepaalt. Het houdt verband met onze psychologie en emoties. Warmer licht geeft een ontspannen gevoel, terwijl koeler wit licht uw oplettendheid bevordert.

Het verkennen van de verschillende kleurtemperaturen van de Lideka LED verlichting

Lideka's LED verlichting wordt geleverd in een breed scala van kleurtemperatuur die u gemakkelijk kunt aanpassen met behulp van de afstandsbediening of Smart Life applicatie. Als we zeggen breed scala kunt u de lichttemperatuur aanpassen van zeer warm licht (2200K) tot koel wit (6500K).

De keuze van de temperatuur waarop u uw LED-strips wilt instellen, hangt sterk af van de stemming waarvoor u gaat, of het gebruik van de verlichting in de kamer. Om u te helpen beslissen, volgt hier een eenvoudig overzicht van de kleurtemperatuur en onze aanbevelingen:

LED Strips met extra warm wit licht voor een ontspannen en warmer gevoel.

Extra Warm Wit Licht (2200K)

Extra warm wit licht varieert van ongeveer 2000K tot 2700K. Het roept een comfortabele en intieme emotie op die bevorderlijk is voor ontspanning. Het is een zeer warm licht dat het beste past in woon- en slaapkamers. Het is ook zeer geschikt voor sfeer- en decoratieve verlichting.

Warm Wit Licht (3000K) 

LED Strips Warm Wit Licht dat een ontspannende sfeer creëert in de leefruimte.

Warm wit licht varieert van ongeveer 2700 tot 3300 Kelvin (ongeveer 3000K). Vergeleken met Extra Warm Wit heeft 3000K een wittere tint. Het geeft nog steeds een comfortabele en huiselijke sfeer, maar is geschikt voor leefruimtes waar u gewoonlijk taken uitvoert, zoals uw keuken en badkamer.

Stel uw LED Strips in op neutraal wit licht (4000 Kelvin) voor een schone uitstraling.

Neutraal Wit (4000K)

Neutraal wit licht ligt in het bereik van 3300 tot 5300 Kelvin, maar is het best bekend als 4000K. Het bereik komt binnen wat de daglicht kleurtemperatuur wordt genoemd.

Het kan een schone en gerichte sfeer geven. Het zorgt voor een ontspannen omgeving maar kan ook de aandacht terugtrekken en focussen. Het is een mooi evenwicht tussen warm wit en koud wit licht.

Neutraal wit licht van 4000K is zeer geschikt voor woonkamers, garages, keukens en zelfs voor thuiskantoren.

Koud Wit (6500K)

Verhoog de productiviteit met LED Strips met een koudwitte lichtkleur voor een sfeer die lijkt op daglicht.

Koud wit licht wordt geacht binnen het daglichtbereik van 5300 Kelvin en hoger te vallen, maar ligt gewoonlijk rond 6500K. Het wordt aanbevolen deze kleurtemperatuur te gebruiken voor ruimtes die meer aandacht en betere prestaties vereisen, zoals in industriële omgevingen.

De daglicht kleurtemperatuur is ook goed te gebruiken voor als u wakker moet worden. U kunt uw LED-strips koud wit instellen bij het ontwaken of op plaatsen waar u uw taken gedaan moet krijgen.

Verschillende Verscheidenheid van LED-Strips in Lideka en hun verschillende kleurprofielen

Als u in de wereld van de LED-verlichting stapt, denkt u misschien dat er maar één soort lichtstrip op de markt is. Er zijn talloze LED-strips waaruit u kunt kiezen.

Alleen al bij Lideka hebben we in totaal vijf verschillende soorten strips die voornamelijk variëren in hun kleurprofiel.

Lideka Home RGB LED-strips.

RGB LED Strip

De RGB Strips zijn de meest eenvoudige lichtstrips die je bij Lideka kunt krijgen. De rode, groene en blauwe diodes zitten in één chip en kunnen maar liefst 16 miljoen combinaties van lichtkleuren maken. It also has a wide range of color temperature from around 2200K to 6500K.

Lideka Home RGB-IC LED Strip Dream Color.

RGB-IC LED Strip

RGB-IC LED-strips zijn perfect om een ruimte eruit te laten zien alsof deze in brand staat, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over brandbare materialen of brandgevaar. De beschikbare kleuren en kleurtemperaturen zijn vergelijkbaar met die van de RGB-strips, maar met de ingebouwde Independent Chip kunnen meerdere kleuren tegelijk worden weergegeven.

Ideaal voor een next-level huis- en feestdecoratie.

Lideka Home RGBW LED Strip 10M.

RGBW LED Strip

RGBW LED-strips bevatten een extra wit licht bovenop uw RGB-basisdiodes om betere kleuren te bieden. RGBW-strips geven u meer verlichting en verfijnde kleurtemperatuuropties, vooral voor koel wit licht (ongeveer 6500k).

Ideaal voor designdoeleinden en geweldig voor het instellen van elke stemming in uw kamer, of het nu gaat om rust of productiviteit.

Nieuwste Lideka Home Neon LED Strip in RGB-IC.

Neon LED Strip

De Neon Strips zijn het nieuwste product toegevoegd aan Lideka Home dat RGB en RGB-IC optie heeft. Wat deze variant onderscheidt, is de toegevoegde lichtverspreider die het licht van de chips gelijkmatig verspreidt.

De kleurtemperatuur kan worden ingesteld op extra warm wit (2200k), warm wit licht (3000k), neutraal wit (4000k), en koel wit of daglicht (6500k).

De beste TV LED Strip 3M van Lideka Home.

TV LED Strip

TV LED strips zijn eenvoudige RGB LED strips die een perfect formaat hebben voor uw TV en PC. Naast de esthetiek is de toegevoegde achtergrondverlichting goed voor uw ogen. Dit zijn ideale strips om een thuisbioscoop te creëren of uw gamekamer op te waarderen.

Heeft de LED-lamp ook een breed scala aan kleuren en kleurtemperaturen om uit te kiezen?

Het eenvoudige antwoord op deze vraag is een groot Ja! Alle LED verlichting van Lideka inclusief LED lamp en LED Strips hebben een breed scala aan kleur opties en kleurtemperatuur.

Onze LED Lampen zijn gemaakt met SMD5050 bovenop SMD3528 chip, die RGB kleuren en een meer verfijnde koel en warm wit licht opties uitzenden. De kleurtemperatuur varieert van 2700 - 6500 Kelvin perfect voor elke sfeer en toepassing.

De schoonheid van de LED verlichting van Lideka gaat verder dan de kleuren die u kunt combineren. Het is hoe u de kleur maximaliseert en de juiste kleurtemperatuur gebruikt om de beste sfeer voor uw huis te creëren. Met onze smart home producttechnologie is dit gemakkelijker geworden met slechts een aanraking van uw vinger.

Wilt u meer advies over het kiezen van de beste verlichting of kleurtemperatuur voor uw huis of hebt u hulp nodig bij uw artikel? Stuur ons een bericht en één van onze experts helpt u graag.

Gerelateerde blogs 

Blog: Alles wat je moet weten over LED-strips met één kleur

Blog: LED-strips: wat het is, de voor- en nadelen - Lideka Home