Welke kleuren led strips zijn er?

21, juli 2021

Welke kleuren led strips zijn er?

Ledstrips zijn flexibele snoeren waaruit talloze lichtvarianten voortkomen. Steeds meer mensen gebruiken dit thuis of om een ​​unieke sfeer in huis te creëren. Daarnaast zijn de LED strips zeer eenvoudig te installeren. De weg ligt dus open om uw woning te voorzien van de verlichting van de toekomst. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Dit zijn alle kleuren van de ledstrips.

Moderne lichteffecten


LED verlichting is duurzaam en veelzijdig. Bij ledstrips worden de led-elementen op het flexibele snoer gesoldeerd, waarna je deze verlichting overal in huis (of buiten) kunt ophangen. Doordat de kabels goed langs de vloerrand of achter het plafond weggewerkt kunnen worden, zijn ze overdag nauwelijks of niet zichtbaar. 's Avonds geniet je van de mooiste lichteffecten in huis en bepaal je zelf de sfeer die je wilt creëren.

Kleur LED-strips


Het kleurenpalet van de ledstrips is enorm uitgebreid. Alle kleuren en tinten zijn hier verzameld. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. U kunt bijvoorbeeld een ledstrip langs de rand van uw plafond hangen en continu de kleur en sfeer in uw woning wisselen. Geen wonder dat je in restaurants vaak led-strips tegenkomt, waar mensen hun eigen sfeer proberen over te brengen. Die sfeer breng je ook in je eigen huis met ledstrips.

Afgezien van het kleurenpalet van ledstrips, kent ledverlichting een vast aantal soorten verlichting. Dit zijn de volgende varianten.

Warm wit


De warmwitte kleur neigt een beetje naar oranje en geel, waardoor je al snel het idee hebt dat je een 'warme' omgeving hebt. De warm witte LED verlichting zie je vooral in restaurants en woonkamers.

Helder wit


De helderwitte led-verlichting valt tussen warm en koud in, waardoor de ruimte een neutrale sfeer krijgt. U kunt dit type ledverlichting goed gebruiken in de kantoorruimte of in statige restaurants, waar een neutrale kleur vaak wordt gewaardeerd.

koud wit


Koud wit geeft een koel lichteffect aan de ruimte. Hoewel dit meestal als ongezellig wordt ervaren, zien we vaak de koud witte led-verlichting verschijnen, bijvoorbeeld in ruimtes waar nauwkeurig werken belangrijk is, zoals een naaiatelier.

RGB-LED


RGB LED strip zien we terug in de voorloper van de huidige ledstrip. Groen, rood, blauw en wit vormen de vaste kleuren binnen de leds, waarmee bijna alle denkbare kleuren gecreëerd kunnen worden.

RGBWW


Met de RGBWW led verlichting zijn alle kleuren wit licht in te stellen. De leds hebben de kleuren groen, rood, blauw en wit, waarmee alle kleuren van de regenboog naar voren kunnen komen. Het is dan ook geen verrassing dat RGBWW LED terugkomt binnen ledstrips.