Wat is het verschil tussen RGB en LED Strip RGBW? - Lideka

3, juni 2022

Wat is het verschil tussen RGB en LED Strip RGBW? - Lideka

Er was eens de RGBW controller en dus de RGBWW-strip. De uitmuntendheid zit in het feit dat de W staat voor wit, dus warme wit leds, en de WW voor warm wit. Als je op zoek bent naar een rgbw led strip en je al een voedingsadapter precies idee hebt van welke kleur deze warme geest zou moeten hebben, dan moet je er zeker van zijn welke kleur deze W is als losse strips gevolg van wat hij momenteel heeft. Complete set bedienen met rf afstandsbediening, controller, en adapter.

Wat is RGB (rood, groen, blauw)?

RGB LED-strip zijn verkrijgbaar in een scala aan totaal verschillende vormen en maten. De meeste LED-strips hebben een 5050 LED-pakket (5 mm x 5 mm) met drie kleuren. Dit houdt in dat in elke zeer kleine LED lighting module een kleine led verlichting zit voor iedere kleur. Omdat wat je probeert te verlichten vaak "ver weg" is van de strip, mengen deze 3 kleuren zich tot één kleuren. Vervolgens is het nodig om te kijken hoeveel leds per meter je wilt hebben. Ledstrips met een hogere dichtheid bekeken er doorgaans hoger uit vanwege veel uniformen in plaats van alle LED's afzonderlijk te zien.

Wat zijn de RGBW LED strip?

RGB-color produceren op zichzelf een rode, groene of blauwe kleur. Alle alternatieve kleur zijn vierkant gemeten en gemengd zoals hierboven uitgelegd. Dit heeft enkele nadelen, in het bijzonder bij pogingen om een ​​wit lichtgewicht te vormen.

In werkelijkheid ziet wit licht kies gecreëerd uit 3 gekleurde lichtbronnen er gewoon niet zo mooi uit. Zelfs met de waterdichte rgbw drie afzonderlijke kleur-LED's dus bij benadering, blijf je rare schaduwen krijgen die horen bij complete sets een onzuivere kleur. Vaak kan het warm wit, witte licht dat door de ledstrips wordt gecreëerd, een beetje chromatisch zijn in kleur. In vergelijking met lampen hebben LED's een ongelooflijk lange levensduur.

De bediening van dat nadeel is om warm wit ledverlichting in de combinatie te voorzien. Wanneer een pure warm wit leds kleur gewenst is, kan de warme rgbw ledverlichting strip dit doel vervullen, waardoor een aangename en degelijke warm witte leds licht van gewicht is. Dit maakt de strip geschikt voor traditionele lichtgewicht verlichting (waar warm wit licht kies categorie over het algemeen de voorkeur heeft) en, indien nodig, kan een identieke strip ook voor wat accentverlichting in meerdere kleuren zorgen!

Als je controller intelligent genoeg is, kun je zelfs RGB + W LED's bedienen om mooie pastelkleuren te mixen en op te bouwen, wat niet mogelijk is zonder de witte led-verlichting! gerust contact met Lideka Home

RGB versus RGBW LED strip

1). RGB (3-in-1 LED-chip): RGB ledstrips lampen zijn gemaakt van rood, groen en blauw, de 3 primaire kleuren.

RGBW (4-in-1 LED-chip): RGBW LED strips zijn opgebouwd uit de kleuren rood, groen, blauw en wit. De extra warm wit kleur-chip voegt niet alleen één warm wit kleur toe, maar kan ook worden weergegeven gecombineerd met de tegenovergestelde drie kleuren om veel precieze en levendige kleuren te krijgen.

2) CRI: Doordat RGBW led strip lampen een hoge lichtopbrengst kleur rendering index hebben, zullen ze de originele kleur van het artikel veel beter weergeven. wat een hogere kleurreplica-exploitatie in RGBW betekent.

3.) Full Spectrum: Met de meer witte kleur, zal de RGBW ledstrip veel verschillende en precieze kleuren tonen om full-kleur verlichting te realiseren.

4). Toepassing: ledstrips RGB worden soms gebruikt voor verlichtingsdoeleinden, maar niet voor speciale benodigdheden. RGBW kan veel soorten kleur met elkaar vermengen en heeft een hoge lichtopbrengst kleur replica. RGBW ledstrips lampen zijn geschikt voor geavanceerde en nauwkeurige verlichtingsscènes zoals het kijken naar winkelcentra en hotels.

5). Voet: De RGB-ledstrip heeft vier pinnen, en daarom heeft de RGBW-ledstrip vijf pinnen; de vijfde voet van RGBW bestaat voor "W", waardoor het eenvoudig is om te informeren dat één RGB is en dat is RGBW.

6). Helderheid: RGBW LED Strip vierkante maat ondersteunde RGB door warm wit pixels toe te voegen om RGBW ledstrips vierkleurige pixels te maken. RGBW is feller dan RGB ledstrips, met een hogere lichttransmissie en een lager capaciteits verbruik.

Veelgestelde vragen over RGB LED Strips en RGBW LED Strips

Wat is een associate degree RGB ledstrip?

De standaard RGB LED-strip bedient een 3-in-1 LED-chip gemaakt van rode, groene en blauwe chips. Het zal een goede variëteit aan kleuren produceren door de 3 te mengen en zal vrijwel warm wit lijken met alle 3 op volledige helderheid.

Waarom zou je een extra witte chip wensen?

Hoewel RGB controllers zal produceren die dicht in de buurt komen van wit, zorgt een pure witte LED strip voor een zuiverdere wittint en geeft u de keuze uit extra warm white of een koele witte chip. De extra witte chip biedt bovendien extra ruimte voor kleurvermenging met de ledstripe RGB-chips om een ​​enorme verscheidenheid aan onderscheidende tinten te vormen.

Wat is beter?

De RGB+W is ongetwijfeld een stuk veelzijdiger produkt dan de hoge kwaliteit RGB ledstrip, maar op de RGB+W oogt hij wat grof. Jij bent, echter veel nuttig product krijgen. Als je alleen maar vierkante RGB-kleuren meet zonder dat er een juiste warme geest nodig is, dan is een standaard RGB-ledstrip meestal een goedkoper product.

Zijn de regelaars anders?

Ja. De RGB+W-verlichtingscontrollers hebben 5 uitgangen, één voor elke kleur en één voor vermogen. Omdat RGB één chip minder heeft, heeft het er vier nodig. De bruikbaarheid van het beheer moet bovendien verschillen om het warm wit deel van de led strip in RGB+W te regelen.

Zijn RGBW ledstrips moeilijker te install?

Nee. De extra chip maakt niet uit zolang je maar de juiste rf afstandsbediening kiest. Dan is het niet veel geavanceerder krijgt dan RGB. In termen van beheer zou het een stuk geavanceerder moeten zijn omdat hun vierkante maat meer functies biedt, maar eenmaal vastgesteld, is het eenvoudig.

Hoe maak ik een LED strip vermogen aan?

Bij het koppelen van de associate's degree led strip aan de associate's degree ledstrip aanbieding dient u rekening te houden met een aantal overwegingen:

  • De gecombineerde spanning van LED verlichting moet lager zijn dan het totale vermogen van de bediening.
  • Identificeer het soort associatie op het facet "Power Supply". Lees meer over het kiezen van de beste voeding voor ledstrips.
  • Identificeer het soort associatie op het facet "LED-strip".
  • Gesoldeerde of soldeerloze connectoren gebruiken om LED-strips te bevestigen
  • De associatie kan asynchroon of parallel zijn. Een seriekoppeling is echter niet aan te raden als er meerdere LED-strips zijn aangesloten.