Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
15 voordelen van RGBW LED strips - Lideka®

13, maart 2023

15 voordelen van RGBW LED strips - Lideka®

RGBW LED-strips zijn een veelzijdige en energiezuinige vorm van verlichting die steeds populairder wordt in verschillende toepassingen. Door de toevoeging van een extra witte LED-chip bieden RGBW LED-strips meer kleurmogelijkheden en subtiele verlichtingsopties dan de standaard RGB LED-strips. Hier zijn 15 voordelen van RGBW LED-strips die laten zien waarom steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van verlichting.

1. Breed kleurbereik

Met RGBW LED-strips kun je een breed scala aan kleuren creëren, van levendige, heldere kleuren tot subtiele pasteltinten en wit licht.

2. Subtiele verlichting

Door de toevoeging van wit licht kunnen RGBW LED-strips ook gebruikt worden voor subtielere verlichting, bijvoorbeeld in kunstgalerijen of om accenten aan te brengen in een interieur.

3. Betere kleurweergave

RGBW LED-strips hebben een betere kleurweergave dan traditionele verlichting. Dit betekent dat de kleuren er natuurlijker uitzien en helderder worden weergegeven.

4. Energiezuinig

LED-verlichting is over het algemeen energiezuiniger dan traditionele verlichting, dus RGBW LED-strips kunnen helpen energiekosten te besparen.

5. Lange levensduur

LED-verlichting gaat langer mee dan traditionele verlichting, dus RGBW LED-strips zullen minder vaak vervangen hoeven te worden.

6. Flexibel

LED-strips zijn flexibel en kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, waardoor ze veelzijdiger zijn dan traditionele verlichting.

7. Milieuvriendelijk

LED-verlichting is milieuvriendelijker dan traditionele verlichting omdat het minder energie verbruikt en geen giftige stoffen bevat.

8. Makkelijk te installeren 

RGBW LED-strips zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden aangesloten op een voedingsbron en bedieningspanelen.

9. Veilig

LED-verlichting wordt niet heet zoals traditionele verlichting, waardoor het veiliger is in gebruik. 

10. Geschikt voor binnen- en buitengebruik

Afhankelijk van de IP-classificatie zijn RGBW LED-strips geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen en omstandigheden.

11. Dimbaar

RGBW LED-strips kunnen eenvoudig gedimd worden, waardoor je de helderheid naar wens kunt aanpassen en een gewenste sfeer kunt creëren.

12. Verschillende bedieningsmogelijkheden

RGBW LED-strips kunnen op verschillende manieren worden bediend, bijvoorbeeld met een afstandsbediening, smartphone-app of zelfs via spraakbediening met slimme assistenten.

13. Veelzijdig

RGBW LED-strips zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verlichten van meubels, plafonds, muren of zelfs buitenruimtes. 

14. Decoratief

RGBW LED-strips kunnen ook worden gebruikt voor decoratieve doeleinden, bijvoorbeeld om bepaalde elementen in een interieur of exterieur te accentueren of om een bepaalde sfeer te creëren.

15. Weinig onderhoud 

LED-verlichting heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor je tijd en geld bespaart.

Conclusie

Kortom, RGBW LED-strips bieden talloze voordelen en zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar veelzijdige, energiezuinige en flexibele verlichting. Met de toevoeging van wit licht bieden ze meer kleurmogelijkheden en subtiele verlichtingsopties dan de standaard RGB LED-strips.

Gerelateerde blogs

Blog: LED strip warm wit: 10 tips bij het kiezen