Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
TV LED strips: Wat is een tv led strip en hoe werkt het?

6, april 2023

TV LED strips: Wat is een tv led strip en hoe werkt het?

In deze gids willen we je graag laten kennismaken met de TV LED strip en alles wat je erover moet weten. Als je nog niet bekend bent met de TV LED strip, dan heb je echt iets gemist! Dit handige apparaat is namelijk een eenvoudige manier om je kijkervaring te verbeteren en het uiterlijk van je TV te upgraden.

Wat is een TV LED strip?

Een TV LED strip is een flexibele strip van LED-lampjes die op de achterkant van je TV wordt bevestigd. Wanneer je de LED strip inschakelt, produceert deze een zachte gloed die het kijken naar TV comfortabeler maakt voor je ogen en de algehele sfeer van de kamer verbetert.

Waarom TV LED-strips populair zijn

TV LED-strips zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun eenvoudige installatie, betaalbaarheid en esthetische voordelen. Bovendien bieden ze een verbeterde kijkervaring door de achtergrondverlichting van je TV te verbeteren en contrast te creëren tussen de TV en de omringende kamer.

Wat is de definitieve van een TV LED strip?

Een LED strip is een flexibele printplaat die is uitgerust met talrijke kleine LED-lampjes. Deze lampjes worden aangedreven door een stroombron en geven een helder en kleurrijk licht af. LED-strips kunnen in verschillende lengtes en kleuren verkrijgbaar zijn, en zijn gemakkelijk op maat te knippen zodat ze in vrijwel elke ruimte passen.

De oorsprong van TV strips

De oorsprong van LED-strips gaat terug tot de jaren '60, toen LED-technologie voor het eerst werd ontwikkeld. In de afgelopen decennia hebben technologische verbeteringen de LED-strip steeds verder ontwikkeld en verbeterd, waardoor ze nu een breed scala aan toepassingen hebben gekregen.

 

Uit welke soorten TV LED strips kun je kiezen?

Er zijn verschillende soorten TV LED-strips om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Enkele veel voorkomende soorten zijn:

 • RGB LED-strips: deze strips hebben de mogelijkheid om verschillende kleuren te produceren en kunnen worden bediend via een afstandsbediening. Ze zijn ideaal voor het creëren van verschillende sferen en passen zich aan aan de stemming of gelegenheid.

 • Witte LED-strips: deze strips produceren een helder wit licht en zijn ideaal voor gebruik als verlichting in de keuken of op kantoor. Ze zijn ook handig voor het verlichten van bepaalde delen van een kamer.

 • Warm witte LED-strips: deze strips produceren een zachter, warm wit licht en zijn perfect voor gebruik in de slaapkamer of woonkamer. Ze creëren een gezellige sfeer en zijn ideaal voor ontspanning.

 • Enkel kleurige LED-strips: deze strips produceren slechts één kleur licht en zijn meestal verkrijgbaar in rood, groen of blauw. Ze zijn ideaal voor het accentueren van bepaalde delen van een kamer en het creëren van contrast.

Door te kiezen voor de juiste TV LED strip kun je de sfeer van de ruimte aanpassen aan je eigen wensen en behoeften.

De onderdelen van een LED strip

Een TV LED strip bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om de gewenste verlichting te creëren. Hieronder vind je een uitleg van de belangrijkste onderdelen:

 • LED-lampjes: Dit zijn de kleine lampjes die op de strip zijn bevestigd en het licht produceren.
 • Printplaat: Dit is de basis van de LED strip waar de lampjes op zijn bevestigd.
 • Beschermende coating: Dit is een transparante laag die over de LED strip is aangebracht om deze te beschermen tegen vuil, stof en vocht.
 • Aansluitingen: Dit zijn de punten waarop de LED strip kan worden aangesloten op een stroombron of een afstandsbediening.

Hoe krijgt een LED strip stroom?

Een TV LED strip wordt aangesloten op een stroombron om de lampjes van stroom te voorzien. Dit kan worden gedaan via een stopcontact of via USB. Sommige LED-strips hebben ook een batterijoptie.

Hoe produceert een LED strip kleur?

De meeste TV LED-strips zijn RGB-strips, wat betekent dat ze de kleuren rood, groen en blauw produceren. Door de intensiteit van deze kleuren te variëren, kunnen andere kleuren worden gecreëerd. Door het gebruik van een afstandsbediening of een app op je smartphone kun je de kleuren aanpassen en een gewenste sfeer creëren.

Hoe bedien je een LED strip?

Er zijn verschillende manieren om een TV LED strip te bedienen. De meest voorkomende manier is via een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kun je de kleuren, helderheid en lichteffecten van de LED-strip regelen. Sommige LED-strips kunnen ook worden bediend via een app op je smartphone.

Daarnaast zijn er ook LED-strips die werken met spraakbesturing, waardoor je ze kunt bedienen met spraakopdrachten. Dit is handig als je je handen vol hebt en de LED-strip niet handmatig kunt bedienen.

Kortom, een TV LED strip is gemakkelijk te bedienen en kan worden aangepast aan je eigen wensen en behoeften. Of je nu de kleuren wilt veranderen of de helderheid wilt aanpassen, met een TV LED strip kun je de perfecte sfeer creëren.

Veelgestelde vragen over TV LED strips:

 1. Zijn TV LED-strips veilig om te gebruiken? Ja, TV LED-strips zijn veilig in gebruik en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Ze zijn ontworpen om laagspanning te gebruiken en hebben bescherming tegen kortsluiting en oververhitting.

 2. Kan ik de LED-strip op een andere plek dan de achterkant van mijn TV gebruiken? Ja, LED-strips kunnen op verschillende plekken worden gebruikt, zoals in de slaapkamer, keuken of woonkamer. Zorg er wel voor dat de LED-strip geschikt is voor de toepassing die je in gedachten hebt.

 3. Kan ik de LED-strip knippen om deze op maat te maken? Ja, LED-strips kunnen worden geknipt om op maat te worden gemaakt. Zorg er wel voor dat je de juiste lengte kiest voordat je de strip knipt.

 4. Moet ik de LED-strip zelf installeren of kan ik deze laten installeren door een professional? Je kunt de LED-strip zelf installeren, maar als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden, kun je het beste een professional inhuren om de installatie voor je te doen.

Conclusie:

Een TV LED strip is een geweldige manier om de kijkervaring te verbeteren en een gezellige sfeer te creëren in elke kamer. Of je nu films kijkt of gewoon ontspant, een LED strip kan een echt verschil maken.

Door te kiezen voor de juiste LED strip, kun je genieten van tal van voordelen, waaronder verbeterde contrastverhouding, een vermindering van de belasting van je ogen en een verhoogde sfeer.

Gerelateerde blogs

Blog: TV LED strips: Een nieuwe manier van tv-kijken met decoratieve verlichting

Blog: TV LED strips: Hoe installeer je een tv led strip op je televisie?