Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
TV LED strips: Hoe installeer je een tv led strip op je televisie?

6, april 2023

TV LED strips: Hoe installeer je een tv led strip op je televisie?

 Welkom bij deze handleiding over het installeren van een tv led strip achter de TV op je televisie. Het is een geweldige manier om je kijkervaring te verbeteren en wat extra sfeer toe te voegen aan je kamer. In deze handleiding zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je een tv led strip installeert op je televisie en welke materialen je nodig hebt om het te doen.

Benodigde materialen

Voordat we beginnen, moeten we eerst de benodigde materialen hebben. Dit zijn:

 • Een tv led strip
 • Een voeding voor de led strip
 • Een afstandsbediening (sommige led strips hebben dit ingebouwd)
 • Reinigingsdoekje
 • Meetlint
 • Schaar

De tv led strip is verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren. Het is belangrijk om de juiste lengte te kiezen voor jouw televisie. Meet daarom de afstand tussen de tv-randen voordat je de led strip koopt. De voeding zorgt ervoor dat de led strip van stroom wordt voorzien en de afstandsbediening is nodig om de kleuren en helderheid van de led strip aan te passen.

Voorbereiding

Nu we de benodigde materialen hebben, kunnen we beginnen met de voorbereiding. Volg deze stappen:

 1. Controleer of je televisie geschikt is voor een led strip. Dit kan je doen door de handleiding van je televisie te raadplegen of door het op te zoeken op internet.
 2. Reinig het tv-oppervlak met een reinigingsdoekje. Dit zorgt ervoor dat de led strip beter hecht aan de televisie.
 3. Meet de afstand tussen de tv-randen en kies de juiste lengte voor de led strip.
 4. Knip de led strip op maat met behulp van een schaar.

Installatie

Nu we alles hebben voorbereid, kunnen we beginnen met de installatie van de tv led strip op je televisie. Volg deze stappen:

 1. Verwijder de beschermende laag van de achterkant van de led strip om de kleeflaag bloot te leggen.
 2. Bevestig de led strip voorzichtig aan de achterkant van de televisie. Zorg ervoor dat de led strip recht is geplaatst en druk het goed aan om het stevig te laten hechten.
 3. Sluit de led strip aan op de voeding. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van de led strip die je hebt gekocht. Volg de instructies in de handleiding van de led strip.
 4. Controleer of de led strip werkt door de televisie aan te zetten en de afstandsbediening te gebruiken om de kleuren en helderheid aan te passen.
 5. Plaats de afstandsbediening op een gemakkelijk bereikbare plek, zoals een salontafel of de armleuning van een bank

Tips en trucs

Nu de tv led strip is geïnstalleerd, zijn er nog enkele tips en trucs om het maximale uit de led strip te halen.

 • Overtollige led strip-draad: als de led strip te lang is, kan er overtollige draad overblijven. Knip de draad voorzichtig af met een schaar. Zorg ervoor dat je niet te veel draad afsnijdt, anders werkt de led strip niet meer.
 • Verbergen van de voedingskabel: Om de voedingskabel uit het zicht te houden, kan je het langs de randen van de televisie verbergen. Als dit niet mogelijk is, kan je het ook langs de muur verbergen met behulp van kabelbinders.
 • Creatieve manieren om de led strip te gebruiken: Als je creatief bent, kan je de led strip op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als achtergrondverlichting voor een fotomuur, boekenplank of zelfs op de trap.

Veelgestelde vragen

 1. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een led strip? Het is belangrijk om de juiste lengte en kleur te kiezen die bij jouw televisie past. Controleer ook of de led strip compatibel is met jouw televisie en of de voeding en afstandsbediening zijn inbegrepen.

 2. Kan ik de led strip gebruiken op een buiten tv? Nee, de led strip is niet geschikt voor gebruik buiten. Het is ontworpen voor binnengebruik en kan worden beschadigd door vocht en weersomstandigheden.

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt nu een tv led strip geïnstalleerd op je televisie! Het is een geweldige manier om wat extra sfeer toe te voegen aan je kamer tijdens het tv kijken. Het installatieproces is eenvoudig en vereist slechts enkele materialen. Vergeet niet om de afstandsbediening op een gemakkelijk bereikbare plek te plaatsen en om de overtollige draad te knippen om de led strip er netjes uit te laten zien.

Als je nog vragen hebt over het installatieproces, raadpleeg dan de handleiding van je led strip of neem contact op met de leverancier. Bedankt voor het lezen van deze handleiding en geniet van je nieuwe tv led strip!

Gerelateerde blogs

Blog: TV LED strips: Wat is een tv led strip en hoe werkt het?

Blog: TV LED strips: Wat zijn de voordelen van TV LED strips?