Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
7 technologie trends in 2021

17, juli 2021

7 technologie trends in 2021

Speel jij nog in op trends uit 2020? Te laat! Anno 2021 zijn deze vaak al ingehaald door de praktijk. De wereld is continu in beweging en dat zie je terug in de technologietrends in 2021. Het belang van innovatie is meer dan eens duidelijk geworden. Denk maar aan remote werken, slimme oplossingen voor ziekenhuizen en communicatie in de vorm van cruciale toepassingen. Wat zijn de 7 belangrijkste trends in technologie in 2021?

 

1. Digitalisering door het dak

 

Door de coronacrisis is het belang van digitalisering nog meer zichtbaar geworden. Denk aan de CoronaCheck app, waarmee je als bewoner kunt aantonen dat je bent ingeënt of een negatieve coronatest hebt ondergaan. Ook de communicatie tussen verschillende programma's zat hierin gevangen. De coronacrisis heeft de digitalisering opnieuw versneld, ook met het oog op veiligheid op 'het web'.

 

2. Kunstmatige intelligentie (AI)

 

Ook kunstmatige intelligentie zette de volgende stap, al was dat in voorgaande jaren al het geval. Binnen dit concept draait alles om digitale smarts; het feit dat computers steeds slimmer worden in vergelijking met mensen. Bezorgservice Picnic maakt hier slim gebruik van. Bezorgers krijgen een digitale route en mocht er tussentijds iets veranderen, dan kan AI dit direct doorvoeren in het systeem. Dus slimmer en sneller.

 

3. Augmented reality

 

Augmented reality (AR) gaat nog een stap verder. Deze technologie kan elementen toevoegen aan de werkelijkheid. Dit zien we in de vorm van filters, zoals bij snapchat of TikTok. Ook in Shopping & Retail apps zien we dit steeds meer terug. Gebruikers kunnen rondlopen in de virtuele winkel en direct naar de gewenste sectie gaan, zoals badkleding of broeken. Zo creëren winkels een geheel nieuwe (digitale) realiteit. In de zakelijke markt wordt dit ook wel M-commerce genoemd.

 

4. Online beheer en beveiliging steeds belangrijker

 

Ook de beveiliging van persoons- en bedrijfsgegevens wordt in 2021 extra belangrijk. Nooit eerder werkten we op zo'n grote schaal vanuit huis. Dat was al het geval bij de groei van het aantal zelfstandigen in Nederland. Maar nu steeds meer bedrijven thuiswerken in hun bedrijfsvoering hebben geïntegreerd, is goed databeheer en beveiliging nog belangrijker geworden. De basis wordt gelegd door bedrijven, bijvoorbeeld in de vorm van Cloud-oplossingen.

 

5. Slimme oplossingen voor de zorg

 

De zorg is een excellente sector waarin technologie een centrale rol speelt. Technologie in de vorm van nieuwe apparatuur, maar ook in oplossingen voor patiënten. De smartwatch is daar een uitstekend voorbeeld van. Op dit horloge komen verschillende slimme functies samen. Als gebruiker kun je in realtime je hartslag meten, zien hoeveel stappen je hebt gezet en meer essentiële onderdelen met betrekking tot je gezondheid bijhouden.

 

6. Slimme oplossingen in huis

 

Slimmer en comfortabeler thuis wonen? Dit wordt steeds toegankelijker voor een steeds grotere groep mensen. Denk aan slimme verlichting, die je op afstand kunt bedienen. De verlichting bepaalt de sfeer in huis en hier kun je continu in schakelen. Thuis een warme sfeer creëren? Met een druk op de knop heb je het gedaan. En het leuke: je kunt de verlichting op afstand bedienen, zodat je altijd 'thuis' bent, maar ook nooit teveel energie verspilt.

Maak je huis geautomatiseerd! Lees dan onze blog over domotica.

7. Machinaal leren

 

Machine learning is een technologie die het mogelijk maakt om grote hoeveelheden data te categoriseren op basis van onafhankelijke analyses. We zien dit regelmatig op social media, waar je alleen te zien krijgt waar je echt in geïnteresseerd bent. We komen deze Machine Learning echter op steeds meer plekken tegen. Het speelt dan ook een grote rol in de hyperautomatisering waar we momenteel mee te maken hebben.

Innovaties maken de weg vrij voor nieuwe oplossingen waarmee we steeds meer comfort ervaren thuis, op het werk en onderweg. De nieuwe trends staan voor de deur, zoals Lideka's eigen RGB LED strip. Waar zie je jezelf over 5 jaar? We houden het voor je in de gaten.

Lideka Homes biedt trendy RGB LED Strip Lights. Kom ze hier bekijken!