Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
Domotica: automatisering in huis

17, juli 2021

Domotica: automatisering in huis

Slimme oplossingen die het leven thuis makkelijker en leuker maken; het is de definitie van domotica. Het gaat om de integratie van techniek en slimme apparatuur, waarmee je comfortabel kunt leven en tegelijkertijd energie kunt besparen. Domotica is de stap naar een smart home: van verlichting die automatisch aangaat bij beweging of op bepaalde tijden tot een slimme thermostaat. Oplossingen die de kwaliteit van leven verhogen.

Wat is domotica?

De term domotica is voor veel mensen een onbekend woord, terwijl 'smart home' welbekend is. In de praktijk betekenen beide termen min of meer hetzelfde. Om de term domotica goed uit te leggen, is het belangrijk om de herkomst ervan te achterhalen. Domotica is een samenvoeging van de woorden 'domo' (huis) en 'tica' (toegepaste technologie). Men kan ook denken aan telecommunicatie en informatica; de communicatie tussen verschillende apparaten, in dit geval binnen en buiten het huis. Bij Lideka Home nemen we domotica op grote schaal op in onze slimme verlichting. U woont in een aantrekkelijke omgeving en wij bedenken energiebesparende oplossingen.


Voordelen van domotica

Domotica maakt je huis slimmer en het leven leuker. Dat zie je op meerdere plekken terug. Denk aan de oven of wasmachine die je op afstand kunt inschakelen, of een alarmsysteem dat je huis op verschillende plekken beveiligt. Domotica gaat echter over meer dan dat: je wilt dat al die slimme elementen in huis met elkaar kunnen communiceren. Dit wordt het domoticasysteem genoemd. Voor zo’n smart home bestaan al verschillende softwareoplossingen, waarbij verschillende apparaten met elkaar verbonden zijn. Hierdoor hoef je minder zelf te doen en kun je thuis rekenen op virtuele ondersteuning.


Domotica bij Lideka Home

Steeds meer mensen gebruiken domotica in hun huishouden, zowel gedeeltelijk als volledig. Lideka Home denkt ook mee over slimme oplossingen voor in huis, zodat we wonen weer echt leuk voor je kunnen maken. Hoe zie je dat?


Comfort

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer in en buiten de woning. Denk aan een warme omgeving tijdens de wintermaanden en een mediterrane sfeer tijdens de zomermaanden. Je kunt alle kanten op. Lideka Home draagt hieraan bij in de vorm van led-verlichting zoals rgb ledstrip ,die ook op afstand te bedienen is. Zo brandt de verlichting alleen wanneer jij dat wilt en bespaar je in alle seizoenen energie.


Energie

Wilt u altijd en overal toegang hebben tot energie? Domotica vind je ook terug in de slimme powerbank producten van Lideka Home. Deze slimme oplossing om je toestel op te laden neem je gemakkelijk overal mee naartoe. Nooit meer een lege batterij, want je draagbare laadstation heb je al op zak.


Opluchting

Verander constant de sfeer in je huis en bepaal waar en wanneer je verlichting nodig hebt. De verlichting bepaalt het gevoel in huis. Ga je het huis uit? Daarna schakelt de verlichting over op nachtmodus. Sensoren zorgen ervoor dat de verlichting alleen aangaat als je in de buurt bent.