Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
LED strip 12V: Wat is het verschil met 24v?

14, april 2023

LED strip 12V: Wat is het verschil met 24v?

Led strips worden steeds populairder in huis, maar ook in winkels en kantoren. Maar wist je dat er twee soorten Led strips bestaan: 12V en 24V? Het begrijpen van de verschillen tussen deze twee soorten Led strips is belangrijk bij het maken van de juiste keuze voor jouw toepassing. In dit artikel zullen we de verschillen tussen 12V en 24V Led strips onderzoeken en uitzoeken welke Led strip het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften.

Wat zijn 12V en 24V Led strips?

12V en 24V Led strips zijn beide soorten Led strips die werken op verschillende spanningen. Een 12V Led strip werkt op een spanning van 12 volt, terwijl een 24V Led strip werkt op een spanning van 24 volt. Het verschil in spanning heeft invloed op de werking van de Led strip en de manier waarop deze moet worden aangesloten.

Voordelen en nadelen van 12V en 24V Led strips

12V Led strips hebben als voordeel dat ze over het algemeen goedkoper zijn en gemakkelijker verkrijgbaar zijn dan 24V Led strips. Ze zijn ook gemakkelijker te installeren en vereisen geen speciale voeding. Het nadeel van 12V Led strips is dat ze minder helder zijn dan 24V Led strips en minder geschikt zijn voor lange lengtes of grotere installaties.

24V Led strips hebben als voordeel dat ze helderder zijn dan 12V Led strips en geschikt zijn voor langere lengtes en grotere installaties. Ze zijn ook efficiënter in het gebruik van stroom, waardoor ze minder energie verbruiken. Het nadeel van 24V Led strips is dat ze duurder zijn dan 12V Led strips en dat er een speciale voeding nodig is om ze te laten werken.

Wanneer kies je voor een 12V Led strip en wanneer voor een 24V Led strip?

12V Led strips zijn geschikt voor kleinere installaties en kortere lengtes. Ze zijn ook ideaal voor doe-het-zelf projecten en als je op zoek bent naar een goedkope optie. 24V Led strips zijn geschikt voor grotere installaties en langere lengtes. Ze zijn ook ideaal voor professionele installaties en als je op zoek bent naar een helderder licht.

Hoe installeer je een 12V of 24V Led strip?

Het installeren van een 12V of 24V Led strip is over het algemeen hetzelfde, behalve dat er verschillende voedingen en bedradingen nodig zijn. Bij de installatie van een 12V Led strip is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de spanning niet hoger is dan 12 volt om overbelasting en schade te voorkomen. Bij de installatie van een 24V Led strip is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de spanning niet hoger is dan 24 volt.

Conclusie

Het kiezen tussen een 12V en 24V Led strip hangt af van de specifieke toepassing en de vereisten van de installatie. 12V Led strips zijn goedkoper en gemakkelijker te installeren, maar zijn minder helder en geschikt voor kleinere installaties. 24V Led strips zijn helderder en geschikt voor grotere installaties, maar zijn duurder en vereisen een speciale voeding. Het is belangrijk om de juiste spanning te kiezen en ervoor te zorgen dat de installatie veilig en goed wordt uitgevoerd.

Als je een doe-het-zelf project hebt of op zoek bent naar een goedkope optie voor een kleinere installatie, dan is een 12V Led strip waarschijnlijk de beste keuze. Als je een professionele installatie hebt of op zoek bent naar een helderder licht voor een grotere installatie, dan is een 24V Led strip de betere optie.

Ongeacht de keuze die je maakt, is het belangrijk om de installatie goed uit te voeren en ervoor te zorgen dat de spanning correct is en dat de Led strip veilig is aangesloten. Met deze informatie kun je de juiste keuze maken tussen een 12V en 24V Led strip en ervoor zorgen dat jouw installatie optimaal werkt.

Gerelateerde blogs

Blog: LED strip 12V: Hoe te gebruiken in je interieur?