De ultieme gids van Lideka Home voor LED-verlichting

30, september 2022

De ultieme gids van Lideka Home voor LED-verlichting

LED-verlichting is overal om ons heen. Winkels, werkplekken en restaurants. Telkens als je een lichtschakelaar aan klikt zien we een gloed die onze stemming kan veranderen.

Bijna iedereen gebruikt LED-verlichting en de technologie achter LED-productie evolueert voortdurend. Als je verlichting op zonne-energie tegenkomt, is deze altijd volledig gemaakt van LED's.

Maar welke opties hebben we in LED-types?

Er zijn veel mogelijkheden binnen het LED assortiment. Het verschil tussen deze opties is ook behoorlijk groot, ondanks dat ze uit dezelfde familie komen. De meest bekende vormen van LED Verlichting bespreken we hier bij Lideka home met je.

Wat zijn de verschillende soorten LED-verlichting? 

LED's worden veel gebruikt in de hedendaagse elektronische apparatuur en zijn een van de belangrijkste weergave technologieën die tegenwoordig worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten LED's die in de onderstaande punten worden besproken. 

Miniatuur-LED            

Gezien hoe de technologie rond LED-verlichting de afgelopen tien jaar zeer geavanceerd is geworden, worden deze lampen steeds kleiner en compacter.

Miniatuur-LED's zijn tegenwoordig een van de meest voorkomende soorten LED. Deze lichten zijn klein en komen meestal in één enkele kleur of vorm. De typische toepassingen waar we deze miniatuurlampjes zien, zijn in afstandsbedieningen, rekenmachines en mobiele telefoons.

Low-power LED-lampen         

Low-powered LED-lampen zijn gemaakt voor duurzaamheid. De eerste LED-lampen en -spots maakten gebruik van energiezuinige LED's. We kunnen echter niet de kleuren en helderheid bereiken die we willen vanwege het beperkte vermogen.

Low-Power LED's hebben een lage helderheid en worden vaak gebruikt als indicatielampjes. Het aan/uit-lampje dat aangeeft dat uw computer actief is, is bijvoorbeeld een LOW - POWER LED. 

High-Power LED       

Tegenwoordig worden veel lampen en spots gemaakt met high-power LED's. Deze zijn, net als de low-power leds, zeer zuinig. 

High-power LED's zorgen voor een uitstekende lichtopbrengst, die in verschillende verlichtingsvarianten kan worden toegepast. Lampen, spots en RGB-ledstrips zijn voorzien van high-power leds.

SMD LED's     

SMD staat voor Surface Mounted Device-technologie. LED is op de printplaat gesoldeerd en is daardoor extra dun. Als gevolg hiervan voegt het extra helderheid toe, waardoor het een meer haalbare keuze is voor huishoudens en kantoren.

Dezelfde techniek is te zien aan de binnenkant van een laptop- of computerbehuizing, waarbij de nadruk ligt op efficiëntie in de ruimte. De lichtopbrengst van SMD LED's is zeer hoog en veelzijdig inzetbaar. Het wordt beschouwd als een van de nieuwe generaties LED-verlichting.

Cree LED's                

Cree LED's zijn afkomstig van de firma Cree. Leds staan ​​vooral bekend als relatief goedkoop, terwijl de kwaliteit erg hoog is. De Cree LED's waren de eerste LED-variant die voor onder de 10 euro werd verkocht. 

Cree verwijst niet naar de zaklamp zelf, maar naar de LED die in de zaklamp wordt gebruikt. Cree LED's bieden superieure materialen en prestaties.

COB-LED's 

COB staat voor Chip On Board. Het is een nieuwe techniek waarbij talloze minuscule deeltjes LED worden gecombineerd tot een hoge lichtsterkte. Veel fabrikanten gebruiken de technologie inmiddels. Hierdoor zijn COB LED's in verschillende lampen en spots te zien.

COB-LED's bieden een dichtere hoeveelheid licht dan SMD en uitstekende optica omdat u een consistente bundel gecontroleerd licht krijgt, wat betekent dat ze als zeer efficiënt worden beschouwd.

Superflux Tot slot de Superflux LED

Dit type Verlichting zit vooral in industriële toepassingen, in de vorm van noodverlichting of lichtpanelen, en minder binnen het huishouden. Het heeft te maken met de grotere behuizing van Superflux.

Kenmerken en functies van LED-verlichting         

Laten we het nu hebben over LED-verlichtingsfuncties. Heb je er ooit over nagedacht waarom mensen graag meer tijd doorbrengen in 5-sterrenhotels en dure restaurants of cafés?

Het is vanwege de sfeer en de ontspannende omgeving die mensen ervaren elke keer dat ze die plaatsen bezoeken. Vind je het niet leuk dat je huis hetzelfde aanvoelt?

Een goed verlichte woning zorgt voor een goede sfeer en is de sleutel tot een mooi interieur. Daarom is binnen- en buitenverlichting van groot belang.

Ledverlichting wordt steeds functioneler. We weten al langer dat LED een milieuvriendelijke oplossing is voor het verlichten van uw woning of bedrijf. Wel is duidelijk geworden dat de tijd niet stilstaat wat betreft ontwikkelingen.

Wat zijn de kenmerken van LED-verlichting? 

Verlichting was nog nooit zo "Groen" totdat LED-verlichting op de markt kwam! We willen allemaal onze natuur helpen, dus waarom niet beginnen met LED-verlichting?

Dit is wat LED's te bieden hebben en wat ze zo voordelig maakt.

Energiezuinig                             

U hoeft zich nooit meer zorgen te maken dat u zonder licht komt te zitten! U kunt timer-LED's gebruiken om uit te gaan wanneer u naar bed gaat en 's ochtends voordat u opstaat weer aan te gaan. 

Hij bespaart stroom en geeft op elk moment van de dag voldoende licht zonder dat je iets anders hoeft te vervangen dan de lamp zelf.

Uitzonderlijk kleurbereik  

U kunt de kleuren van uw licht aanpassen aan uw behoeften, voorkeur en stemming. LED's met een kleursensor zijn perfect als je een uitstekende sfeerverlichting in huis nodig hebt. 

Je kunt ze in elke gewenste kleur programmeren en als het donker wordt, passen ze zich aan de gegeven kleur aan zonder dat er altijd iemand in de buurt is om ze aan en uit te zetten.            

Wat zo geweldig is, is het gemak van het instellen. Dat doe je eenvoudig via een app! Lees hier hoe je een app voor ledstrips gebruikt.

Veilig en betrouwbaar 

Sommige led-lampen hebben een regensensor. Dat betekent dat ze automatisch aangaan als het buiten te slecht weer is, zodat je je niet onveilig hoeft te voelen als het donker wordt en het begint te regenen. 

Je kunt ze zelfs in verschillende kleuren programmeren voor verschillende gelegenheden. Rood is bijvoorbeeld de kleur om uit te gaan, blauw is de kleur voor romantische avonden en wit is de kleur die je zoekt als je op zoek bent naar ontspanning.

Als je van een van deze functies houdt, bekijk dan regelmatig onze productlijst. We zijn continu bezig om ons aanbod te verbeteren!

Wat zijn de functies van LED-verlichting? 

Wat kun je doen met led-verlichting? Dat hangt onder meer af van het type led-verlichting en uw voorkeuren.

Er zijn zoveel mogelijkheden met LED verlichting. Maar welke zijn dat? En welke moet je kiezen? Bekijk eerst ons overzicht van de verschillende functies die beschikbaar zijn voor LED-strips, lampen en andere soorten LED-verlichting.

Blink

Luister je graag naar muziek zodra je thuiskomt van een drukke werkdag? Of begint de muziek als je vrienden langskomen? 

Kies je favoriete afspeellijst en til de sfeer op met knipperende LED-verlichting. De lampjes knipperen met 7 verschillende kleuren in volledige harmonie en creëren een unieke sfeer in huis. 

Zit je op zomerse dagen liever buiten? Ook dan zorgen LED strips voor een sfeervolle omgeving. Een knipperende RGB ledstrip koop je bij Lideka Home.

Lichteffecten

LED strips zijn gemaakt voor een uniek lichteffect voor elke gelegenheid. De andere verrassende lichteffecten zijn Gemengde kleuren, werkend, ongedwongen, zachte sfeer, kleurrijk en magisch. Zo pas je de sfeer aan de gracht aan en geniet je altijd van passende Verlichting.

Verschillende kleuren

Bent u klaar met één standaardkleur? Met led verlichting kun je alle kanten op. Je krijgt alle kleuren tegelijk binnen en geeft de omgeving een heel andere sfeer. 

De functies zijn divers en de kwaliteit zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van sfeervolle Verlichting. Probeer het nu, en je zult verrast zijn hoe geweldig ze zijn!

Verschillende LED-lichtkleuren begrijpen

Kleur en verlichting beïnvloeden ons dagelijks functioneren en welzijn, en het begrijpen van deze kleuren is belangrijk bij het creëren van onze thuis ruimtes, omdat we geloven dat kleuren positieve energie, enthousiasme en geluk overbrengen . 

RGB

De RGB-functie maakt het mogelijk om elke kleur te creëren met wit licht. Het wordt heel indrukwekkend, maar ook heel duur. Dus als je overweegt om de RGB-functie te gebruiken, kijk dan in ieder geval goed waar je aan begint. De prijs van deze bijzondere functie is niet voor niets.

RGBW

RGB en RGBW zijn bijna hetzelfde, maar RGBW verschilt van RGB. Het verschil tussen RGB en RGBW is dat elke LED van een RGB-strip rood, groen en blauw licht uitstraalt en wit toevoegt. Het betekent dat uw verlichting veel beter en helderder tot zijn recht komt.

RGBWW

Het is een combinatie van RGB en RGBW. Het resultaat is een helder licht waarmee je bijna alles kunt doen. Dit betekent echter ook dat de prijs hoger zal zijn. Bedenk dus voordat je voor de slimste variant gaat of je die wel nodig hebt.

Solid White LED-verlichting

Witte LED-verlichting is de beste keuze voor diegenen die energie en geld willen besparen.

Alles over LED als  

sfeerverlichting Sfeerverlichting is gelaagdheid in je Verlichting door meerdere lichtbronnen te hebben, zoals lampen, wand- en plafondlampen, zodat je gemakkelijk de lichtniveaus kunt wijzigen.

Het draait allemaal om het regelen van de sfeer die u in uw huis wilt creëren. Het mag echter wel wat spannender, en daar zorgt LED sfeerverlichting voor.

Dit zijn niet de standaard LED-strips, maar uitgebreide Verlichting, zoals de RGB LED strips. Deze brengen je in een heel andere omgeving terwijl je 'gewoon' thuis bent.

Sfeerverhogende ledstrips.

Omgevingslicht wordt gedefinieerd als de algemene verlichting in een ruimte. Je bepaalt zelf met welke tinten je verlicht. Alle controle is van jou. 

De beschikbaarheid van omgevingslicht door het hele huis is een van de meest kritische overwegingen bij het interieurontwerp. Met LED-stripverlichting zijn er veel manieren om effectief omgevingslicht te creëren om uw huis op te fleuren voor familie en gasten.                            

Ruime keuze aan LED Verlichting

LED is de keuze van de toekomst en de mogelijkheden worden steeds groter. LED-verlichting kan nu in elke hoek van uw huis worden ingebouwd, binnen of buiten. Met de ledstrips tot 15 meter ben je op weg om de sfeer voor altijd te veranderen.

Sfeerlampen werken ook goed om de kamers in huis gezellig te maken. 

Hoe werkt led-verlichting?

We weten allemaal hoe geweldig LED's zijn. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe LED-verlichting werkt?

LED staat voor de light-emitting diode. LED-verlichtingsproducten produceren tot 90% efficiënter dan gloeilampen.

Een elektrische stroom gaat door een microchip, die de kleine lichtbronnen verlicht die we LED's noemen, wat resulteert in zichtbaar licht. Bovendien wordt de geproduceerde warmte-LED's geabsorbeerd in een koellichaam om prestatieproblemen te voorkomen.

Levensduur led-verlichting.

Het belangrijkste voordeel van leds ten opzichte van traditionele verlichtingsoplossingen is de lange levensduur. 

De gemiddelde LED gaat 50.000 branduren tot 100.000 werkuren of meer mee. Dat is 2-4 keer zo lang als de meeste fluorescentielampen, metaalhalogenidelampen en natriumdamplampen. Bovendien is hij meer dan 40 keer zo lang als de gemiddelde gloeilamp.

Minder frequente vervanging betekent twee grote dingen: lagere onderhoudskosten in termen van arbeid en lagere kosten voor vervangende onderdelen. Het scheelt in je portemonnee!

LED-verlichting is efficiënt, energiebesparend, veilig en milieuvriendelijk.

Dit zijn slechts enkele van de voordelen en voordelen van LED-verlichting. Lees onze blogpost om meer geweldige dingen over LED-verlichting te ontdekken.
Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op. Bij Lideka Home helpen we je graag verder.