Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
LED strip warm wit: Vergelijking warm wit vs. RGB

1, mei 2023

LED strip warm wit: Vergelijking warm wit vs. RGB

Op zoek naar de perfecte verlichting voor jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in huis? Dan kom je al snel uit bij led strips. Maar welke led strip past nu het beste bij jouw wensen en behoeften? In dit artikel vergelijken we de populaire led strip warm wit met de RGB led strip. Ontdek de verschillen tussen deze twee soorten led strips en welke het beste bij jou past. Van lichtopbrengst tot prijs en van kleurmogelijkheden tot energieverbruik, we nemen alles onder de loep. Lees snel verder en ontdek welke led strip jouw huis helemaal tot leven brengt!

Wat is een led strip?

Een led strip is een flexibele strook van kunststof waarop verschillende led-lampjes zijn bevestigd. Ze worden vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden of als verlichting in bijvoorbeeld kasten, trappen en plafonds. Led strips zijn energiezuinig, duurzaam en eenvoudig te installeren.

Led strip warm wit

Een led strip warm wit is ontworpen om een warme en gezellige sfeer te creëren. De kleurtemperatuur is vaak tussen de 2700K en 3500K. Hierdoor lijkt het licht op traditionele gloeilampen. Dit type led strip wordt vaak gebruikt in de woonkamer, slaapkamer of andere ruimtes waar een rustige en aangename sfeer gewenst is.

Wat zijn de voordelen van een led strip warm wit?

Een led strip warm wit heeft de volgende voordelen:

 • Creëert een warme en gezellige sfeer
 • Vaak goedkoper in aanschaf dan RGB led strips
 • Energiezuinig en duurzaam

Wanneer gebruik je een led strip warm wit?

Een led strip warm wit wordt vaak gebruikt in de volgende situaties:

 • Om een warme en gezellige sfeer te creëren in de woonkamer, slaapkamer, of andere ruimtes
 • Als accentverlichting in bijvoorbeeld een kast, trap of plafond

Welke soorten led strip warm wit zijn er?

Er zijn verschillende soorten led strip warm wit, waaronder:

 • Enkelkleurige led strips: deze hebben één kleurtemperatuur en geven alleen warm wit licht
 • Dual white led strips: deze hebben twee kleurtemperaturen, vaak warm wit en koel wit, en zijn dimbaar

RGB led strip

Een RGB led strip kan elke gewenste kleur creëren doordat het licht wordt gevormd door de drie kleuren rood, groen en blauw. Dit type led strip wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, om bijvoorbeeld een kleurrijke sfeer te creëren in een ruimte.

Wat zijn de voordelen van een RGB led strip?

Een RGB led strip heeft de volgende voordelen:

 • Kan elke gewenste kleur creëren
 • Geschikt voor decoratieve doeleinden
 • Vaak dimbaar

Wanneer gebruik je een RGB led strip?

Een RGB led strip wordt vaak gebruikt in de volgende situaties:

 • Als decoratieve verlichting in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of feestruimte
 • Voor het creëren van een sfeervolle ambiance

Welke soorten RGB led strips zijn er?

Er zijn verschillende soorten RGB led strips, waaronder:

 • Standaard RGB led strips: deze kunnen elke kleur creëren, maar niet elke tint
 • RGBW led strips: Deze led strips hebben naast de kleuren rood, groen en blauw ook witte led-lampjes, waardoor ze alle kleuren en tinten kunnen creëren.

Lichtopbrengst

De lichtopbrengst is een belangrijk aspect bij het kiezen van een led strip. Dit wordt uitgedrukt in lumen per meter (lm/m).

Wat is de lichtopbrengst van een led strip warm wit?

Een led strip warm wit heeft over het algemeen een lichtopbrengst van rond de 300-500 lm/m. Dit is voldoende voor accentverlichting en om een warme sfeer te creëren.

Wat is de lichtopbrengst van een RGB led strip?

Een RGB led strip heeft vaak een lagere lichtopbrengst dan een led strip warm wit, namelijk tussen de 150-300 lm/m. Dit komt omdat de led-lampjes in een RGB led strip kleiner zijn om ruimte te maken voor de verschillende kleuren.

Hoe vergelijk je de lichtopbrengst van beide led strips?

Als je de lichtopbrengst van beide led strips wilt vergelijken, kun je het beste kijken naar het aantal lumen per meter. Als je bijvoorbeeld een bepaalde ruimte wilt verlichten, kun je berekenen hoeveel lumen je nodig hebt en zo bepalen welke led strip het meest geschikt is.

Kleurmogelijkheden

De kleurmogelijkheden van een led strip zijn een belangrijk aspect bij het kiezen van een led strip. Een led strip warm wit heeft alleen warm wit licht, terwijl een RGB led strip alle kleuren kan creëren.

Wat zijn de kleurmogelijkheden van een led strip warm wit?

Een led strip warm wit heeft alleen warm wit licht, in verschillende tinten. Er zijn dus geen kleurmogelijkheden.

Wat zijn de kleurmogelijkheden van een RGB led strip?

Een RGB led strip kan alle kleuren creëren door de drie kleuren rood, groen en blauw te mengen. Dit kunnen alle kleuren van de regenboog zijn en zelfs wit licht.

Hoe vergelijk je de kleurmogelijkheden van beide led strips?

Als je de kleurmogelijkheden van beide led strips wilt vergelijken, moet je kijken naar het doel waarvoor je de led strip wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een warme sfeer creëren, dan is een led strip warm wit de beste optie. Wil je juist een kleurrijke ambiance creëren, dan is een RGB led strip de beste keuze.

Energieverbruik

Energieverbruik is een belangrijk aspect bij het kiezen van een led strip. Led strips zijn over het algemeen energiezuinig, maar er zit wel verschil tussen de verschillende soorten.

Hoeveel energie verbruikt een led strip warm wit?

Een led strip warm wit heeft een laag energieverbruik van ongeveer 4-6 watt per meter.

Hoeveel energie verbruikt een RGB led strip?

Een RGB led strip heeft een hoger energieverbruik dan een led strip warm wit, namelijk ongeveer 8-12 watt per meter.

Hoe vergelijk je het energieverbruik van beide led strips?

Als je het energieverbruik van beide led strips wilt vergelijken, is het belangrijk om te kijken naar het doel waarvoor je de led strip wilt gebruiken. Wil je de led strip alleen als accentverlichting gebruiken, dan is een led strip warm wit de meest energiezuinige optie. Wil je de led strip intensiever gebruiken, bijvoorbeeld voor decoratieve doeleinden, dan is een RGB led strip geschikter.

Prijs

Lideka® LED strips zijn niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar ook nog eens voordelig in prijs. Zo zijn onze RGBW led strips compleet en direct klaar voor gebruik, zonder dat je nog extra accessoires hoeft aan te schaffen. En dat tegen een scherpe prijs! Onze led strips warm wit en RGB bieden we ook aan tegen een aantrekkelijke prijs, zodat iedereen kan genieten van de voordelen van led verlichting. Vergelijk nu de prijzen en ontdek welke Lideka® LED strip het beste bij jouw budget past.

Wat is de prijs van een led strip warm wit?

Een led strip warm wit is over het algemeen goedkoper in aanschaf dan een RGB led strip. De prijs is afhankelijk van de lengte en het type led strip, maar over het algemeen kost een led strip warm wit tussen de €10 en €20 per meter.

Wat is de prijs van een RGB led strip?

Een RGB led strip is over het algemeen duurder in aanschaf dan een led strip warm wit. De prijs is afhankelijk van de lengte en het type led strip, maar over het algemeen kost een RGB led strip tussen de €15 en €30 per meter.

Hoe vergelijk je de prijs van beide led strips?

Als je de prijs van beide led strips wilt vergelijken, moet je kijken naar het doel waarvoor je de led strip wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld alleen een warme sfeer creëren, dan is een led strip warm wit de meest voordelige optie. Wil je juist een kleurrijke ambiance creëren, dan is een RGB led strip geschikter.

Conclusie

Een led strip warm wit en een RGB led strip hebben beide hun eigen unieke voordelen en nadelen. Een led strip warm wit is geschikt voor het creëren van een warme en gezellige sfeer, terwijl een RGB led strip geschikt is voor decoratieve doeleinden en het creëren van een kleurrijke ambiance. Bij het maken van een keuze moet je rekening houden met aspecten als lichtopbrengst, kleurmogelijkheden, energieverbruik en prijs.

FAQ

Welke lengte led strip heb ik nodig?

Dit hangt af van de ruimte waarin je de led strip wilt gebruiken en het doel dat je voor ogen hebt. Meet de lengte van de ruimte op waarin je de led strip wilt gebruiken en bepaal zo hoeveel meter led strip je nodig hebt.

Kan ik de led strip zelf installeren?

Ja, led strips zijn eenvoudig zelf te installeren. Let wel op dat je de led strip op de juiste manier monteert en eventueel gebruik maakt van een geschikte adapter. Raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

Kan ik de helderheid van de led strip aanpassen?

Ja, de helderheid van de led strip kan vaak worden aangepast door middel van een dimmer of een afstandsbediening. Dit hangt af van het type led strip dat je hebt.

Kan ik de kleur van een led strip warm wit veranderen?

Nee, een led strip warm wit heeft alleen warm wit licht. De kleur kan niet worden veranderd.

Kan ik de kleur van een RGB led strip handmatig instellen?

Ja, bij een RGB led strip kun je handmatig de kleur instellen door middel van een afstandsbediening of een app op je telefoon.

Kan ik een led strip buiten gebruiken?

Er zijn speciale led strips beschikbaar die geschikt zijn voor buiten. Let wel op dat deze led strips vaak iets duurder zijn en dat je de led strip op de juiste manier moet installeren.

Hoe lang gaat een led strip mee?

Een led strip gaat over het algemeen lang mee, gemiddeld tussen de 30.000 en 50.000 branduren. Dit hangt wel af van het type led strip en de intensiteit van het gebruik.

Zijn led strips veilig?

Ja, led strips zijn over het algemeen veilig in gebruik. Let wel op dat je de led strip op de juiste manier installeert en dat je gebruik maakt van een geschikte adapter.

Kan ik een led strip inkorten?

Ja, een led strip is vaak eenvoudig in te korten op de aangegeven plekken. Let wel op dat je de juiste gereedschappen gebruikt en de led strip op de juiste manier inkort.

Kan ik een led strip verlengen? 

Dit hangt af van het type led strip. Bij sommige led strips is het mogelijk om deze te verlengen met behulp van connectors. Raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

Moet ik een led strip warm wit of RGB kiezen?

Dit hangt af van het doel waarvoor je de led strip wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een warme en gezellige sfeer creëren, dan is een led strip warm wit de beste optie. Wil je juist een kleurrijke ambiance creëren, dan is een RGB led strip geschikter.

Zijn er nog andere soorten led strips beschikbaar?

Ja, naast led strips warm wit en RGB zijn er nog andere soorten led strips beschikbaar, zoals dual white led strips, RGBW led strips en enkelkleurige led strips in andere kleurtemperaturen.

Gerelateerde blogs

Blog: LED strip warm wit: Hoe gebruik je het in de woonkamer?

Blog: LED strip warm wit: waarom warm wit de beste keuze is