Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
LED strip slaapkamer: DIY: LED strips installeren in de slaapkamer

10, april 2023

LED strip slaapkamer: DIY: LED strips installeren in de slaapkamer

LED-strips zijn een geweldige manier om sfeerverlichting toe te voegen aan je slaapkamer. Met de verschillende kleuren en opties kun je de perfecte sfeer creëren die bij je past. In dit blog bespreken we hoe je LED-strips op de juiste manier kunt installeren in je slaapkamer. Zo kun je zelf aan de slag met deze leuke DIY-klus.

Benodigdheden

Voordat je aan de slag kunt gaan met het installeren van LED-strips, moet je eerst alle benodigde materialen en gereedschappen in huis hebben. Hieronder vind je een lijst van wat je nodig hebt:

 • LED-strips (op maat geknipt)
 • LED-voeding
 • RGB-controller
 • Verlengkabels
 • Schaar
 • Strip connector
 • Dubbelzijdig tape
 • Schuurpapier
 • Meetlint
 • Schroevendraaier

Stapsgewijze instructies

Nu je alle benodigdheden in huis hebt, kunnen we aan de slag met het installeren van de LED-strips. Hieronder vind je de stapsgewijze instructies:

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het installeren van de LED-strips, is het belangrijk om de oppervlakte waarop je de strips wilt bevestigen schoon en droog te maken. Gebruik hiervoor schuurpapier om eventuele oneffenheden te verwijderen. Meet vervolgens de lengte van de LED-strips die je nodig hebt en knip deze op maat.

Stap 2: Verbind de LED-strips

Gebruik de strip connector om de LED-strips aan elkaar te verbinden. Zorg ervoor dat de plus- en minpolen overeenkomen. Hierdoor kunnen de strips op de juiste manier worden aangesloten op de voeding.

Stap 3: Bevestig de LED-strips

Plak de LED-strips op de gewenste plek met behulp van dubbelzijdig tape. Zorg ervoor dat de strips recht zijn geplaatst en niet worden gebogen. Hierdoor voorkom je dat de strips beschadigd raken en langer meegaan.

Stap 4: Sluit de LED-strips aan op de voeding

Sluit de LED-strips aan op de voeding met behulp van de verlengkabels. Zorg ervoor dat de plus- en minpolen goed zijn aangesloten. Het is belangrijk om de stroom uit te schakelen voordat je begint met het aansluiten van de voeding.

Stap 5: Sluit de RGB-controller aan

Sluit de RGB controller aan op de voeding en op de LED-strips. Hiermee kun je de kleur en helderheid van de LED-strips regelen. Zorg ervoor dat de plus- en minpolen overeenkomen. 

Stap 6: Test de LED-strips

Test de LED-strips om ervoor te zorgen dat ze correct zijn aangesloten. Schakel de stroom in en gebruik de RGB-controller om de kleuren en helderheid van de LED-strips aan te passen. Als alles werkt, dan ben je klaar!

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Tijdens het installatieproces kunnen er enkele problemen ontstaan. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen:

 • De LED-strips branden niet: controleer of de plus- en minpolen goed zijn aangesloten op de voeding. Controleer ook of de RGB-controller correct is aangesloten.
 • De kleur van de LED-strips verandert niet: controleer of de RGB-controller correct is aangesloten en of deze is ingeschakeld. Controleer ook of de LED-strips correct zijn aangesloten op de voeding.
 • De LED-strips blijven knipperen: controleer of de LED-strips correct zijn aangesloten op de voeding. Controleer ook of de RGB-controller correct is aangesloten en of de juiste modus is geselecteerd.

Conclusie 

Het installeren van LED-strips in de slaapkamer is een leuke DIY-klus die je zelf kunt uitvoeren. Met de juiste benodigdheden en deze stapsgewijze instructies, kun je snel en eenvoudig sfeerverlichting toevoegen aan je slaapkamer. Vergeet niet om de veelvoorkomende problemen en oplossingen in gedachten te houden om eventuele problemen op te lossen. Veel succes met het installeren van jouw LED-strips!

Gerelateerde blogs

Blog: LED strip slaapkamer: Hoe kies ik de beste LED strip voor mijn slaapkamer?

Blog: LED strip slaapkamer: LED strips als slaapkamerverlichting: tips en inspiratie