Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
LED dichtheid volledig uitgelegd

17, maart 2023

LED dichtheid volledig uitgelegd

Welkom bij onze blogpost over LED dichtheid! Als je op zoek bent naar LED-verlichting, is het belangrijk om te begrijpen wat LED dichtheid inhoudt en hoe het van invloed kan zijn op de helderheid en uniformiteit van het licht. In deze blogpost leggen we alles uit wat je moet weten over LED dichtheid, inclusief de betekenis ervan, hoe het wordt berekend, en de relatie tussen lumen, lux, wattage en kleurtemperatuur. We bespreken ook de toepassingen van LED dichtheid en hoe je de juiste LED-verlichting kunt kiezen voor jouw specifieke behoeften. Of je nu een bedrijfseigenaar bent die LED-verlichting zoekt voor kantoren of fabrieken, of een consument die op zoek is naar de juiste LED-lampen voor thuisgebruik, deze blogpost geeft je alle informatie die je nodig hebt om weloverwogen beslissingen te nemen bij het kiezen van LED-verlichting. Laten we beginnen!

Wat is LED dichtheid?

LED dichtheid is de hoeveelheid LED's die op een bepaald oppervlak zijn geplaatst, bijvoorbeeld LED Light strips. Het wordt meestal uitgedrukt in LED's per vierkante meter (LED/m²). LED dichtheid bepaalt hoe helder de LED-verlichting is en heeft invloed op de uniformiteit van het licht.

Hoe LED dichtheid berekenen?

LED dichtheid kan worden berekend door het totale aantal LED's te delen door het oppervlak waarop ze zijn geplaatst. Dit kan worden uitgedrukt als LED's per meter (LED/m) of LED's per vierkante meter (LED/m²).

LED dichtheid in lumen en lux

De hoeveelheid licht die een LED-verlichting produceert wordt gemeten in lumen. De hoeveelheid licht die op een bepaald oppervlak valt, wordt gemeten in lux. Hoe hoger de LED dichtheid, hoe meer lumen en lux er worden geproduceerd.

Wattage versus LED dichtheid

Wattage is het vermogen dat een LED-verlichting gebruikt. Het is niet hetzelfde als LED dichtheid. Een LED-verlichting met een hoger wattage verbruikt meer energie, maar dit betekent niet noodzakelijk dat het ook meer licht produceert. 

Een hogere LED dichtheid kan namelijk ook worden bereikt door LED's van hogere kwaliteit te gebruiken die meer licht produceren per LED. Hierdoor kan een LED-verlichting met een lagere wattage toch meer licht produceren dan een lamp met een hogere wattage en een lagere LED dichtheid.

Invloed van kleurtemperatuur op LED dichtheid

Kleurtemperatuur heeft invloed op de perceptie van helderheid en kan de LED dichtheid beïnvloeden. Warm wit licht heeft een lagere kleurtemperatuur en wordt als zachter en minder helder ervaren, terwijl koel wit licht een hogere kleurtemperatuur heeft en als helderder wordt ervaren. Bij het kiezen van LED-verlichting moet rekening worden gehouden met de gewenste kleurtemperatuur en de impact hiervan op de LED dichtheid.

Toepassingen van LED dichtheid

LED dichtheid wordt vaak gebruikt in situaties waarbij een hoge helderheid vereist is, zoals in kantoren, fabrieken, sportstadions en buitenverlichting. Ook in de entertainmentindustrie, zoals bij concerten en in theaters, speelt LED dichtheid een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer en het benadrukken van visuele elementen.

Kortom, LED dichtheid is een belangrijke factor bij het kiezen van LED-verlichting. Het bepaalt de helderheid en uniformiteit van het licht en kan worden beïnvloed door verschillende factoren zoals het aantal LED's, de kwaliteit van de LED's, de kleurtemperatuur en het wattage. Door rekening te houden met deze factoren kan de juiste LED-verlichting worden gekozen voor de gewenste toepassing.Toepassingen van LED dichtheid

Gerelateerd artikel: LED-strips met een hoge CRI

Als je meer wilt weten over LED-strips met een hoge CRI (Color Rendering Index), dan raad ik je zeker aan om ons artikel hierover te lezen. In het artikel bespreken we uitgebreid wat CRI is en waarom het belangrijk is bij het kiezen van LED-verlichting. Ook geven we tips voor het kiezen van de juiste LED-strip met hoge CRI en laten we enkele voorbeelden zien van hoe je deze verlichting kunt gebruiken. Klik hier om het artikel te lezen en ontdek hoe je met LED-strips met hoge CRI een mooie en natuurlijke verlichting kunt creëren!