Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
Hoe kun je Neon LED strips installeren?

2, mei 2023

Hoe kun je Neon LED strips installeren?

Ben je op zoek naar een manier om de sfeer in je huis of kantoor te verhogen? Dan zijn NEON LED strips misschien wel de perfecte oplossing voor jou! Deze strips kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en bieden een breed scala aan kleurenopties, waardoor je de perfecte sfeer kunt creëren voor elke gelegenheid. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten om NEON LED strips te installeren.

Inleiding

Wat zijn NEON LED strips?

NEON LED strips zijn flexibele strips die zijn voorzien van kleine LED-lampjes. Deze LED-lampjes geven een helder en opvallend licht af, vergelijkbaar met traditionele neonlampen. Het verschil is dat NEON LED strips veel flexibeler, energiezuiniger en veiliger zijn.

Waarom zijn ze populair geworden?

NEON LED strips zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. Ze kunnen worden gebruikt om een ​​aantal verschillende sfeer- en decoratiestijlen te creëren, en ze zijn relatief goedkoop en eenvoudig te installeren. Bovendien zijn ze energiezuinig en gaan ze lang mee.

Wat kun je verwachten van dit artikel?

In dit artikel bespreken we de benodigde materialen, het installatieproces en het oplossen van problemen. We zullen ook enkele veelgestelde vragen beantwoorden, zodat je goed voorbereid bent om NEON LED strips te installeren.

Benodigdheden en voorbereiding

Voordat je begint met het installeren van NEON LED strips, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde materialen hebt. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste materialen die je nodig hebt:

 • NEON LED strips
 • Voeding
 • Kabels
 • Connectors
 • Controller (optioneel)
 • Dimmer (optioneel)

Keuze van de juiste NEON LED strip

Voordat je een NEON LED strip kiest, moet je beslissen welk type strip het beste bij je behoeften past. Je moet rekening houden met factoren zoals de lengte van de strip, de kleur van het licht, en of de strip binnen of buiten wordt gebruikt.

Voorbereiding van de installatie plek

Voordat je begint met het installeren van de NEON LED strip, moet je ervoor zorgen dat de installatie plek vrij is van vuil en stof. Dit zal ervoor zorgen dat de strip goed hecht en langer meegaat. Vergeet ook niet om de plaatsing van de strip te plannen en eventueel gaten te boren waar de strip doorheen kan worden gevoerd.

Veiligheidsmaatregelen

Voordat je begint met de installatie, is het belangrijk om enkele veiligheidsmaatregelen te nemen. Schakel bijvoorbeeld de stroomtoevoer naar het gebied waar je werkt uit en zorg ervoor dat je de juiste veiligheidsuitrusting gebruikt, zoals handschoenen en een veilig

Stap-voor-stap installatieproces

Nu je alle benodigdheden en veiligheidsmaatregelen hebt genomen, kun je beginnen met het installeren van de NEON LED strip. Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding om je te helpen bij het proces.

De voeding aansluiten

De eerste stap bij het installeren van de NEON LED strip is het aansluiten van de voeding. Volg deze stappen om de voeding aan te sluiten:

 1. Kies een geschikte voeding - De voeding moet geschikt zijn voor het vermogen van de LED strip. Kijk op de verpakking van de LED strip om te zien welk vermogen de strip vereist.

 2. Maak verbinding met de LED strip - Verbind de voeding met de LED strip door de kabels te verbinden met de connectors.

 3. Test de verbinding - Schakel de voeding in en controleer of de LED strip goed werkt. Als dit het geval is, ga dan door met het installeren van de strip.

Het installeren van de NEON LED strip

Nu de voeding is aangesloten, is het tijd om de LED strip te installeren. Volg deze stappen om de LED strip te installeren:

 1. Knip de LED strip op maat - Meet de lengte van de installatie plek en knip de LED strip op maat. Dit kan met een gewone schaar.

 2. Bevestig de strip op de installatie plek - Verwijder de beschermfolie van de strip en bevestig deze op de installatie plek. Zorg ervoor dat de strip recht en strak zit. Er is niet altijd een plakrand zorg er dan voor dat je de strip met schroeven bevestigd in de muur.

 3. Verbind de LED strip met de voeding - Verbind de LED strip met de voeding door de kabels opnieuw te verbinden met de connectors.

Het afwerken van de installatie

Nu de LED strip is geïnstalleerd, is het tijd om de installatie af te werken. Hieronder vind je enkele tips om de installatie netjes af te werken:

 1. Bedek de aansluitingen - Bedek de aansluitingen met isolatietape om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn en niet per ongeluk loskomen.

 2. Optioneel: gebruik van controllers en dimmers - Als je de sfeer in je huis of kantoor wilt variëren, kun je overwegen om controllers en dimmers te gebruiken om de lichtintensiteit en de kleuren van de LED strip aan te passen.

Problemen oplossen

Ondanks dat NEON LED strips eenvoudig te installeren zijn, kunnen er soms problemen optreden. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende problemen en hun oplossingen.

 • Probleem: De LED strip werkt niet.

  • Oplossing: Controleer of de voeding goed is aangesloten en of de LED strip goed is aangesloten op de voeding.
 • Probleem: De LED strip brandt maar gedeeltelijk.

  • Oplossing: Controleer of de LED strip goed is aangesloten op de voeding en of er geen beschadigde lampjes zijn.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaan NEON LED strips mee?

NEON LED strips gaan lang mee. Ze kunnen tot wel 50.000 uur meegaan, afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de LED strip.

Kan ik meerdere NEON LED strips aan elkaar koppelen?

Ja, het is mogelijk om meerdere NEON LED strips aan elkaar te koppelen om een langere strip te maken. Hiervoor moet je gebruik maken van connectors om de kabels van de verschillende strips aan elkaar te verbinden.

Zijn NEON LED strips veilig voor gebruik buitenshuis?

Ja, NEON LED strips zijn veilig voor gebruik buitenshuis. Let er wel op dat je een LED strip kiest die geschikt is voor buitengebruik en dat je de juiste maatregelen neemt om de strip te beschermen tegen vocht en weersinvloeden.

Conclusie

NEON LED strips zijn een geweldige manier om de sfeer in je huis of kantoor te verhogen. Door de eenvoudige installatie en de vele kleurenopties zijn ze populair geworden bij zowel doe-het-zelvers als professionals. In dit artikel hebben we besproken wat je nodig hebt om NEON LED strips te installeren, hoe je ze installeert en hoe je eventuele problemen kunt oplossen. We hebben ook enkele veelgestelde vragen beantwoord om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op het installeren van NEON LED strips. 

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare manier om de sfeer in je huis of kantoor te verhogen, overweeg dan om NEON LED strips te installeren. Volg de stappen in dit artikel en geniet van de vele voordelen die NEON LED strips te bieden hebben!

Gerelateerde blogs

Wat zijn de voordelen van NEON LED strip verlichting?

NEON LED strips versus andere soorten LED-strips