Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Hoe kies je de beste voeding voor ledstrips? - Ultieme gids 2022 - Lideka

1, juni 2022

Hoe kies je de beste voeding voor ledstrips? - Ultieme gids 2022 - Lideka

U hebt een soort constante spanningsvoeding nodig die uw AC-huisspanning omzet in een veilige DC-spanning. Er zijn verschillende dingen waarmee u rekening moet houden bij het vinden van de juiste stroomaanbieding voor uw behoeften.

Ten eerste moeten we altijd de capaciteit afsluiten die we meestal nodig hebben van onze stroomvoorziening.

Wattage

Ga om te beginnen na welk percentage watt uw licht maximale stroomverbruik kan hebben. Als u hoopt meer dan één lichtgewicht te krijgen van één stroomaanbieding, moet u het totale wattage optellen om het volledige gebruikte watt te vinden.

Zorg ervoor dat je een voldoende groot aanbod hebt door jezelf een 2-honderdste kussen te geven over het volledige elektrische vermogen dat je berekent op basis van je LED-type. Dit kan eenvoudig worden gedaan door uw totale elektrische vermogen met 1,2 te vermenigvuldigen en een invloedsaanbieding te vinden die geschikt is voor dat elektrische vermogen.

We hebben bijvoorbeeld vier reeksen diodestrips die elk op ongeveer 12 volt werken. Door deze alleen te vermenigvuldigen, kan worden aangetoond dat het elektrische vermogen van ons systeem ongeveer achtenveertig watt zou moeten zijn. Momenteel kunnen we de 2 honderdsten van een voorgesteld kussen toevoegen met achtenveertig x één,2 = 57,6 watt. Voor dit project kan aan een aanbod van 60 watt (of hoger) worden voldaan.

Spanning/stroom

Bij het bouwen van een associate's degree-diode-armatuur of het uitwisselen van een vervelende stroomaanbieding, is het noodzakelijk om eerst te controleren of de uitgangsspanning compatibel is met de 24 volt van de LED.

Led-verlichtingsartikelen met ingebouwde stroomregelaars kunnen doorgaans behoorlijk slim zijn om te specificeren welke ingangsspanning moet worden gebruikt. Er zou bijvoorbeeld een 12V-voeding worden gebruikt met onze diode-flexstrips, want dat is wat ze nodig hebben. Verbruik is 14,4 watt per meter.

Een andere veel voorkomende toepassing is het slachtoffer worden van dynamische LED-strips met constante stroomdrivers die een DC-voltingang nodig hebben. Stel dat we zes Cree LED strip voeding hebben die draaien op een Mean Well LDD-H driver.

Zorg er ook voor dat het aanbod dat u kiest, het ingangsvermogen aankan dat u heeft. De netspanning kan veranderen, afhankelijk van waar ter wereld u zich ook bevindt.

Zorg ervoor dat u herkent of u wel of niet een laagspanningswisselstroom (90-120VAC) of hoogspanningswisselstroom (200-240VAC) hebt. Enorm veel energie, zoals Mean Well-merchandise, wordt echter beoordeeld op de totale variantie.

Dimbare diode Vermogen levert

Als uw LED's dimbaar zijn en u hun helderheid wilt wijzigen, zorg er dan voor dat u een invloedsaanbieding selecteert die dimmogelijkheden heeft.

De specificaties van de stroomaanbieding zouden moeten vermelden of een beïnvloedingsvoeding al dan niet dimbaar is en welk type variabele weerstandsbeheer het gebruikt. Ik zal de 2 managementsoorten nog eens kort bekijken:

PWM-dimmen

Het wordt ook pulsbreedtemodulatie-dimmen genoemd en wordt op alle voedingen gebruikt. Zelfs de mogelijkheid op onze website die niet "dimbaar" zegt binnen de specificaties, is dimlicht via aan de muur gemonteerde of externe PWM-dimmers.

Dit is het resultaat van het feit dat de PWM-dimmers in lijn gaan met de stripverlichting en dimmen op het 12VDC-aspect van het circuit. PWM-dimmers pulseren de lichten op hoge frequenties om de perceptie van zonneschijn voor het oog te variëren. Hoe hoger de frequentie, hoe helderder ze zullen zijn.

TRIAC-dimmen:

Deze vorm van dimmen maakt het mogelijk om verschillende lange RGB ledstrip te dimmen met gewone dimmers. U moet kijken of het aanbod in aanmerking komt voor AC (TRIAC) dimmen door de specificaties te controleren.

Onze huidige merchandise die dimbediening biedt zoals deze vierkante maat, de Magnitude Dimmable Power, biedt. Deze kracht levert werk door het vermogen op het AC-aspect van het circuit te variëren via een TRIAC variabele weerstand.

Efficiëntie

De potentie van een beïnvloedingsaanbod vertelt de VS hoeveel stroom er nodig is om de diode te creëren. Hoe hoger het potentie-aandeel van de vaardigheidsvoorziening, hoe meer vermogen u uiteindelijk bespaart.

Voor diodetoepassingen is het een goed plan om een invloedsvoorraad te kiezen met een 80% of hoger. Mean Well en Phihong Power bieden de meest economische keuze, omdat ze potentieclassificaties nodig hebben die tot ver in de negentig centiles lopen.

Maat

Bij het kiezen van een beïnvloedingsaanbieding voor uw leds per meter-project, is het noodzakelijk om te begrijpen waar het moet werken of geplaatst moet worden. Als u het wilt plaatsen in de koopwaar die u maakt, moet het voldoende klein zijn om in de ruimte te passen mits.

Als het buiten de toepassing is, moet het toegankelijk zijn. Ze bieden een reeks stroomproducten die in verschillende maten en vormen worden aangeboden om aan uw behoeften te voldoen.

Veelgestelde vragen

  1. Is het mogelijk om een gelijkwaardig aanbod van diodevermogen te gebruiken voor meerdere diodestrips?

Ja, één diodevoedingsaanbieding is verbonden met meer dan één lengte diodetape. Zolang het totale elektrische vermogen van uw diodestripverlichting dat van het elektrische diodeapparaat niet overschrijdt, kunt u zoveel afzonderlijke strips bedraden als u wilt.

  1. Hoe sluit men echter diodestriplampen aan op de vermogensvoeding?

Hiervoor hoef je alleen maar de diodestrips aan te sluiten op de uiteinden van je diodesplitter en zo je vrouwelijke connector aan de mannelijke connector op je voeding te introduceren. Dit kan ervoor zorgen dat de stroom gelijkmatig wordt verdeeld en dat de lichten werken zoals ze zouden moeten zijn.

  1. Welk percentage diodestrips kunt u op één stroombron aansluiten?

Dit is niet anders dan diodestrips. Als algemene regel beveelt Vetco aan om niet meer dan 3 volledige strips end-to-end aan te sluiten, terwijl er geen verdere stroomkabels van hogere dikte of andere stroomvoorzieningseenheden worden toegevoegd.

  1. Verbruiken ledstrips veel energie?

Ledstrips verbruiken zeer weinig stroom. Deze striplampen gebruiken een fractie van de energie van traditionele gloeilampen. Door hun energiezuinige ontwerp resulteren ze doorgaans in een lagere elektriciteitsrekening en een kleinere ecologische voetafdruk. Wil je meer weten over RGB en RGBW led strips? Klik hier.

  1. Wat is de beste voeding voor led-verlichting?

Het totale wattage van je ledstripverlichting is minimaal 20% minder dan het nominale wattage van de voeding. Als je ledstrip 80 watt verbruikt, heb je een stroombron nodig die minimaal 96 watt aan kan.

  1. Is 60 leds per meter de betere keuze?

Voor toepassingen waar een hogere dichtheid aan lichtopbrengst vereist is, zoals bij gegraveerde bordrandverlichting, is het model met 60 leds per meter wellicht een betere keuze.