Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Hoe kies je de beste LED voor aquariumverlichting? - Lideka

2, juni 2022

Hoe kies je de beste LED voor aquariumverlichting? - Lideka

Beste LED-aquariumverlichting voor nuttige, creatieve en gezonde planten

Alles wat u moet weten over de aanschaf van LED-stripverlichting voor aquariums voor uw huisdieren.

Als u op zoek bent naar de juiste verlichting voor uw aquarium led verlichting bent u hier op het juiste adres. Het kiezen van het juiste gewicht voor uw aquarium led strip zal over het algemeen verwarrend en moeilijk zijn, vooral als de aquariumhobby nieuw voor u is. Het zal enorm veel gevolgen hebben voor de manier waarop je tank eruitziet, en ja, het zal het leven binnenin beïnvloeden.

Hier hebben we een lijst klaargemaakt met onze favoriete lampen, ondersteund door de voorkeur van de klant, beoordelingen, bruikbaarheid, prijs en kwaliteit. Je kunt niet zoveel geweldige keuzes aan de ene kant krijgen en ook de tips om er een te beslissen. U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom het niet eenvoudig is om de verlichting voor uw aquarium te kiezen.

Nou, de oplossing is nogal eenvoudig. Al het leven in uw aquarium led strips, samen met vissen en planten, verlangt de juiste hoeveelheid zonneschijn om te groeien. De tegenovergestelde redenen zijn de esthetiek en het onderhoud van de ledstrip voor het aquarium.

Tips voor het kiezen van de juiste LED-stripverlichting voor het aquarium: bestelproces gaat

Het kiezen van de juiste lichtgewicht is niet moeilijk vanwege de overvloed aan keuzes op de markt. Ze worden echter vaak gewijzigd van valuta naar valuta. Als beginner zou je het verband tussen groenten en vissoorten mogelijk niet waarnemen. Sommige vissoorten gaan aan boord van lichtgewicht zones, terwijl andere zich onder de schaduw van planten bevinden. Hier hebben we enkele belangrijke factoren die u moet weten voordat u uw aquariumkap in de zon zet. Dus, laten we er in!

soorten lichtgewicht

Er zijn 3 algemene variëteiten van tl lampen die in aquaria worden gebruikt; tl-lampen, led-strips en metalen zoutlampen. Fluorescerende lichtgewichten zijn niet meer zo hip als ledstriplampen.

LED strips zijn energiezuinige lampen die jarenlang meegaan. Deze lampen worden aangeboden in tal van kleuren en hebben een lage warmteafgifte, in tegenstelling tot fluorescentielampen.

Metalen zoutlampen zijn erg hip maar hebben hoge warmteafgiftewaarden. Aquarium LED-striplampen zijn veel te gewoon voor kleinere aquaria, terwijl metaalzout een stijlvolle uitstraling biedt in de massieve.

Het kan echter zijn dat u verschillende manieren wilt toepassen om de boiler te verminderen. U kunt kiezen voor een van de 3 varianten, afhankelijk van uw budget en voorkeur.

Het aquarium

De keuze van de juiste terrariumverlichting hangt af van meerdere vragen. Wat is de schaal van de ledstrips van het aquarium? Welke visstijl heeft men? Heeft de beste aquariumverlichting planten? Ondersteunen aquarium led-strips meerdere aquariumvissoorten? De oplossing voor die vragen zal uw alternatieve lijst verslijten. Als u niet op de hoogte bent van een aantal van deze dingen, kunt u een expert inschakelen om ze te vergemakkelijken.

Controle systeem

Net als alternatieve levende organismen heeft ook het waterleven specifieke lichtkleur en donkere perioden om in leven te blijven. In plaats van het systeem te repareren, installeert u een timer om de uitzending voor bepaalde uren aan te houden. Dit automatische systeem kan u spanningsvrij houden, zelfs als u niet op uw plaats bent. Gewoonlijk wordt 8-10 uur per dag aanbevolen voor de vers geplante tanks.

De voordelen van aquarium LED-verlichting ten opzichte van andere

In mijn aquariumverlichting beplantinggids heb ik het gehad over de voordelen van het juiste lichte gewicht en welke intensiteit en periode je moet instellen voor verschillende soorten planten.

Er zijn talloze keuzes van hoofdverlichting die op de markt worden aangeboden. Die zijn:

Fluorescerend licht

Compact fluorescerend lichtgewicht (CF)

Gloeilamp lichtgewicht

Metaalhalogeniden

LED-stripverlichting

U kunt vrijwel alle soorten gebruiken die geschikt zijn voor beplante tanks. Ik zou echter het gebruik van LED-lichtgewicht aanbevelen, omdat het verschillende randen heeft. Laten we eens kijken naar een aantal voordelen van het gebruik van LED-verlichting in beplante aquaria.

Betere plantengroei

LED strip armaturen bevorderen een hogere groei van vaatplanten. De innovatie van high-end LED armaturen maakt het mogelijk om exotische planten te kweken binnen de aquarium led verlichting.

De ledstrips dringen dieper door in het aquarium led verlichting water; ze reiken zonder poespas zo diep als 24 inch.

De plantengroei wordt verbeterd wanneer LED-strips voor aquaria het hele lichtgewicht spectrum bestrijken.

LEDstrips zullen een veel helderder licht blijken te zijn dan alternatieve soorten licht. High-light aquarium led verlichting planten tegen een lagere prijs houden is momenteel goed te doen dankzij de ontwikkeling van LED-strips, wat vele jaren geleden een high-ticket item was.

Langdurig

Het andere belangrijke voordeel van aquarium LEDstrips over extra oude hoofdverlichting is de lange levensduur. De levensduur van LED-strips is 50000–100.000 uur, of misschien langer, afhankelijk van de standaard.

Een eenvoudige LED-strip gaat minimaal 5-6 keer langer mee dan een TL-lamp, metaalzout of gloeilamp. De lange termijn lagere onderhoudskosten en probleemloze werking.

energiebespaarder en coole hardloper

LED-verlichting verbruikt veel minder energie en is bijna vijfhonderdste van de andere lichtstijlen. Ze blijken zo goed als geen warmte te hebben; gloeilampen daarentegen zetten negentigste van de totale energie om in warmte en alleen 100% in led verlichting.

De extra warmte die door lampen wordt gecreëerd, zal de tanktemperatuur verhogen en schommelingen veroorzaken; maar er is geen kans op exploitatie van LED-strips.

LED-verlichting heeft minder voedingsadapters nodig omdat er zeer weinig energie wordt verspild door infraroodstraling, infraroodlichtgewicht, infraroodemissie, actinische straling en gerichte lichtemissie. Ze stralen meer dan honderdtachtig graden uit, terwijl andere 360 graden uitstralen, wat suggereert dat er veel minder verliezen zijn met led-verlichting dan met direct of spiegellicht.

Duurzaamheid

Doordat er geen gloeidraad of glas wordt afgedekt, zijn ledstrips veel minder breukgevoelig en bestand tegen trillingen. Oude lampen gebruiken een buitenkant van glas of kwarts, wat ze kwetsbaar maakt.

LED lampen hebben geen glas nodig; ze zijn gemonteerd op printplaten en worden aangesloten via gesoldeerde kabels. Daarom zijn LED-strips zonder directe impact onwaarschijnlijk stevig.

Bedieningsgemak

LED-strips zijn inherent compatibel met beheer. Het is mogelijk om LED-strips te bedienen met vrijwel elk deel van hun nominale vermogen. Sommige LED-strips zijn ongetwijfeld gedimd tot 100% van hun lichtgewicht output.

Je zult merken dat deze dimbare functie van LEDstrips in groeiende planten best handig is, omdat je niet altijd het totale heldere lichte gewicht wilt. De RGB LED strip creëren samen een veelkleurig resultaat waarmee u het spectrum kunt manipuleren en de verlichting kunt verfraaien.

Veelgestelde vragen over de Aquarium LED Strips

  1. Wat moet ik doen voordat ik aan een verse aquariumverlichting begin?

Plaats de bijbehorende aquariumverlichting altijd op een vlakke, vlakke ondergrond en zorg voor een stopcontact in de buurt. ' Plaats een aquarium kap nooit in de buurt van een warmtebron of airconditioning. Plaats een aquarium nooit in direct zonlicht. Vol of misschien gedeeltelijk daglicht zal overmatige protozoaire groei veroorzaken.

  1. Zal de beschermer ver verwijderd zijn van het glas van de ledstrips van het aquarium door bleekmiddel toe te voegen?

Ja. Eenmaal gebruikt in onjuiste concentraties, is bleekmiddel veilig voor gebruik met ledstrips in aquariums.

  1. Is LED-licht slim voor een karperachtigen in een bijbehorende aquarium ledstriplamp?

Al deze zijn geschikt om te worden gebruikt met karperachtigen en werken goed als een permanent verlichtingssysteem. Als je een lichtgewicht wilt met een extra bijbehorende oranje gloed in plaats van een heldere, warme wit-output, omdat dit vaak zachter is voor je ogen.

Uw aquarium is slechts een van de vele plaatsen waar u LED-strips kunt toevoegen om het te verfraaien. Vergeet er niet een in je kamer, badkamer of buiten toe te voegen en krijg de sfeer die je wilt.