Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

GU10 fitting, past daar led in?

8, februari 2022

GU10 fitting, past daar led in?

De GU10 lamp ben je vast wel eens tegengekomen. Dit soort lampen worden veel gebruikt in inbouwspots, bijvoorbeeld in de gang, badkamer, keuken of in zakelijke toepassingen. De kans is dus groot dat je armaturen met GU10 lampen thuis of op het werk kunt vinden.

De naam GU10 zegt iets over het type armatuur. Wat opvalt aan de GU10 is dat deze lampen geen normale schroefdraad hebben. In plaats daarvan zie je bij dit type twee staafjes met een bolletje aan de onderkant; de bi-pin. Deze twee pinnen zijn precies 10 mm uit elkaar op GU10-lampen. De GU10 lampen waren vroeger van het halogeen type, maar deze techniek is nu volledig vervangen door LED met deze opvallende GU10 bajonet fitting.

Halogeen vervangen door LED met GU10 fitting


Overstappen van halogeen naar een LED GU10 lamp loont de moeite, want het maakt een wereld van verschil. Een groot voordeel van de LED lampen met GU10 fitting is dat je er veel geld mee kunt besparen. Een LED lamp verbruikt veel minder stroom dan de ouderwetse halogeen. Halogeen vervangen door een Led GU10 lamp heeft nog meer voordelen.

Voordeel van een LED GU10 lamp:

  • LED is goedkoper in gebruik, meer dan 90% besparing
  • LED heeft een langere levensduur, namelijk ongeveer 10 jaar.
  • LED-verlichting is milieuvriendelijk, omdat het de CO2-uitstoot vermindert.
  • Een LED GU10 lamp wordt niet heet en daarom perfect als inbouwspot.
  • De afzonderlijke lampen zijn eenvoudig te vervangen

Ook binnen de wereld van ledverlichting staat innovatie niet stil. De RGBW slimme ledlamp vervangt steeds vaker de reguliere GU10 ledlamp. Door deze ledverlichting 'slim' te maken ontstaan ​​er nieuwe mogelijkheden.

Waarom kiezen voor een RGBW LED lamp met GU10 fitting?


Gewone LED-lampen geven wit licht, variërend van koel wit licht tot super warm wit. Een RGB LED strip geeft licht op basis van drie primaire kleuren; rood, groen en blauw. Om wit licht te maken, worden deze drie kleuren met elkaar 'gemengd'. Dat werkt prima, maar wit licht van een gewone led is daardoor minder fel. Soms is die duidelijkheid nodig, bijvoorbeeld op de werkplek, in de keuken of in de badkamer.

Door toevoeging van een witte subpixel, de 'W' in RGBW LED, hebben deze lampen een voller kleurenspectrum en produceren ze een helderder wit licht. Je komt de GU10 lamp vooral tegen op plekken waar veel licht nodig is. De RGBW LED lamp is dan ook een uitstekende keuze voor GU10 armaturen. Wanneer je kiest voor een of meerdere slimme ledlampen, pas je de lichtkleur eenvoudig aan in de app. Daarnaast is de LED GU10 lamp dimbaar.

Meer ideeën nodig over waar je je LED-strips kunt plaatsen om de sfeer in je huis te verbeteren? Het is niet nodig om ver te zoeken. Lees ons bericht over waar u uw LED-strips in huis kunt plaatsen.