Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
De verschillende soorten LED-strips voor buiten

8, mei 2023

De verschillende soorten LED-strips voor buiten

Ben je op zoek naar de perfecte verlichting voor jouw buitenruimte? Dan zijn LED-strips van Lideka misschien wel de oplossing die je zoekt. Deze LED-strips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder RGB, NEON, RGBIC en RGBW. Elk van deze LED-strips heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de verschillende soorten LED-strips van Lideka. We bespreken hun voor- en nadelen en geven je advies over hoe je de juiste LED-strip voor jouw buitenruimte kiest.

RGB LED-strips

RGB LED-strips zijn veruit de meest populaire soort LED-strips voor buiten. Dit komt omdat ze kleur veranderend zijn en daardoor een prachtige ambiance kunnen creëren in elke buitenruimte. RGB LED-strips hebben drie kleuren LED's: rood, groen en blauw. Door deze kleuren te combineren, kun je een breed scala aan kleuren maken.

Wat zijn RGB LED-strips?

RGB LED-strips zijn LED-strips die bestaan uit drie verschillende kleuren LED's: rood, groen en blauw. Door deze kleuren te combineren, kun je elke gewenste kleur creëren.

Voordelen van RGB LED-strips

 • Kleur veranderend: RGB LED-strips kunnen elke kleur produceren die je maar wilt.
 • Energiezuinig: LED's verbruiken minder energie dan traditionele gloeilampen.
 • Lange levensduur: LED's gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen.

Nadelen van RGB LED-strips

 • Geen wit licht: RGB LED-strips produceren geen wit licht, wat soms een nadeel kan zijn.
 • Moeilijker te installeren: Het installeren van RGB LED-strips kan soms ingewikkelder zijn dan bij andere soorten LED-strips.

Hoe installeer je RGB LED-strips?

Om RGB LED-strips te installeren, moet je een geschikte plek vinden om ze op te hangen. Vervolgens moet je de LED-strip op maat knippen en bevestigen aan de gewenste oppervlakte. De meeste RGB LED-strips worden geleverd met een afstandsbediening waarmee je de kleuren kunt veranderen.

NEON LED-strips

NEON LED-strips zijn perfect voor wie op zoek is naar een opvallende en trendy verlichtingsoptie voor buiten. Deze LED-strips lijken op traditionele neonlampen, maar zijn gemaakt van flexibele LED's. Dit maakt het mogelijk om ze in verschillende vormen te buigen en te monteren.

Wat zijn NEON LED-strips?

NEON LED-strips zijn LED-strips die eruit zien als traditionele neonlampen, maar zijn gemaakt van flexibele LED's. Ze kunnen in verschillende vormen worden gebogen en gemonteerd.

Voordelen van NEON LED-strips

 • Opvallend en trendy: NEON LED-strips zien er fantastisch uit en kunnen elke buitenruimte een unieke uitstraling geven.
 • Flexibel: NEON LED-strips kunnen in verschillende vormen worden gebogen en gemonteerd, waardoor ze zeer veelzijdig zijn.
 • Energiezuinig: LED's verbruiken minder energie dan traditionele neonlampen.

Nadelen van NEON LED-strips

 • Duurder dan andere LED-strips: NEON LED-strips zijn vaak duurder dan andere soorten LED-strips.
 • Minder kleuropties: In vergelijking met RGB LED-strips hebben NEON LED-strips minder kleuropties.

Hoe installeer je NEON LED-strips?

Om NEON LED-strips te installeren, moet je een geschikte plek vinden om ze op te hangen. Vervolgens moet je de LED-strip op maat knippen en bevestigen aan de gewenste oppervlakte. NEON LED-strips hebben meestal een speciale voeding nodig.

RGBIC LED-strips

RGBIC LED-strips zijn een recentere innovatie en bieden een indrukwekkende verlichtingsoptie voor buiten. Deze LED-strips hebben individueel adresseerbare LED's, wat betekent dat je elke LED afzonderlijk kunt aansturen en verschillende kleuren en effecten kunt creëren.

Wat zijn RGBIC LED-strips?

RGBIC LED-strips zijn LED-strips die individueel adresseerbare LED's hebben. Dit betekent dat je elke LED afzonderlijk kunt aansturen en verschillende kleuren en effecten kunt creëren.

Voordelen van RGBIC LED-strips

 • Individueel adresseerbare LED's: RGBIC LED-strips hebben de mogelijkheid om elke LED afzonderlijk aan te sturen, wat tal van kleuropties en effecten biedt.
 • Veelzijdig: RGBIC LED-strips kunnen worden gebruikt om verschillende effecten te creëren, waaronder kleurveranderingen, animaties en patronen.
 • Energiezuinig: LED's verbruiken minder energie dan traditionele gloeilampen.

Nadelen van RGBIC LED-strips

 • Duurder dan andere LED-strips: RGBIC LED-strips zijn meestal duurder dan andere soorten LED-strips.
 • Moeilijker te installeren: Het installeren van RGBIC LED-strips kan ingewikkelder zijn dan bij andere soorten LED-strips.

Hoe installeer je RGBIC LED-strips?

Om RGBIC LED-strips te installeren, moet je een geschikte plek vinden om ze op te hangen. Vervolgens moet je de LED-strip op maat knippen en bevestigen aan de gewenste oppervlakte. RGBIC LED-strips hebben meestal een speciale controller nodig om de individuele LED's aan te sturen.

RGBW LED-strips

RGBW LED-strips zijn vergelijkbaar met RGB LED-strips, maar bieden extra witte LED's voor meer opties in verlichting. Deze LED-strips zijn perfect voor buitenruimtes waar helder wit licht nodig is.

Wat zijn RGBW LED-strips?

RGBW LED-strips zijn LED-strips die drie kleuren LED's hebben (rood, groen en blauw) en extra witte LED's. Hierdoor kun je zowel gekleurde als witte verlichting creëren.

Voordelen van RGBW LED-strips

 • Meer verlichtingsopties: RGBW LED-strips bieden zowel gekleurde als witte verlichtingsopties.
 • Energiezuinig: LED's verbruiken minder energie dan traditionele gloeilampen.
 • Lange levensduur: LED's gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen.

Nadelen van RGBW LED-strips

 • Duurder dan RGB LED-strips: RGBW LED-strips zijn vaak duurder dan RGB LED-strips.
 • Minder kleuropties dan RGB LED-strips: RGBW LED-strips hebben minder kleuropties dan RGB LED-strips.

Hoe installeer je RGBW LED-strips?

Om RGBW LED-strips te installeren, moet je een geschikte plek vinden om ze op te hangen. Vervolgens moet je de LED-strip op maat knippen en bevestigen aan de gewenste oppervlakte. RGBW LED-strips hebben meestal een afstandsbediening waarmee je de kleuren en witte verlichting kunt regelen.

Welke LED-strip moet ik kiezen?

Nu je weet welke soorten LED-strips beschikbaar zijn, is het tijd om te bepalen welke LED-strip het beste is voor jouw buitenruimte. Hier zijn enkele overwegingen die je moet maken:

 • Grootte en stijl van de buitenruimte: Bepaal welke LED-strip het beste past bij de grootte en stijl van je buitenruimte.
 • Kleuropties: Als je op zoek bent naar kleurveranderingen, overweeg dan RGB LED-strips of RGBIC LED-strips. Als je op zoek bent naar wit licht, overweeg dan RGBW LED-strips.
 • Budget: Houd rekening met je budget bij het kiezen van een LED-strip.

Installatie en onderhoud van LED-strips

Nu je de perfecte LED-strip hebt gekozen voor jouw buitenruimte, is het tijd om deze te installeren en te onderhouden. Hier zijn enkele stappen die je moet volgen:

 • Zoek een geschikte plek om de LED-strip op te hangen.
 • Knip de LED-strip op maat en bevestig deze aan de gewenste oppervlakte.
 • Gebruik een geschikte voeding en controller (indien nodig).
 • Houd de LED-strip schoon en stofvrij.

Veelgestelde vragen

Verbruiken LED-strips veel energie?

Nee, LED-strips verbruiken minder energie dan traditionele gloeilampen. Dit maakt ze energiezuiniger en milieuvriendelijker.

Zijn LED-strips geschikt voor alle weersomstandigheden?

Niet alle LED-strips zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je een LED-strip kiest die geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen vocht en extreme temperaturen.

Biedt Lideka garantie op LED-strips voor buiten?

Ja, Lideka biedt garantie op hun LED-strips voor buiten. De garantieperiode kan variëren afhankelijk van het type LED-strip en de specifieke voorwaarden. Controleer de garantievoorwaarden voordat je een LED-strip koopt.

Conclusie

Het kiezen van de perfecte LED-strip voor jouw buitenruimte kan een uitdagende taak lijken, maar het is de moeite waard. LED-strips van Lideka bieden een breed scala aan opties, van kleur veranderende RGB-strips tot trendy NEON-strips en veelzijdige RGBIC- en RGBW-strips. Door rekening te houden met de grootte en stijl van je buitenruimte, kleuropties en budget, kun je de perfecte LED-strip vinden. Zorg er daarnaast voor dat je de LED-strip op de juiste manier installeert en onderhoudt om er optimaal van te kunnen genieten.

Gerelateerde blogs

Hoe LED-strips te onderhouden voor buiten

Stap-voor-stap gids: LED-strips installeren buiten