Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
Smart LED Lampen: De impact van Smart LED lampen op je energierekening

12, april 2023

Smart LED Lampen: De impact van Smart LED lampen op je energierekening

Als je bezig bent met het verlagen van je energierekening, kan het vervangen van traditionele gloeilampen door Smart LED lampen een gemakkelijke en effectieve manier zijn om energie en geld te besparen. In deze post zullen we bespreken wat Smart LED lampen zijn en hoe ze werken, evenals de impact die ze kunnen hebben op je energierekening. We zullen ook andere voordelen van Smart LED lampen bespreken en praktische tips geven voor het overstappen naar deze energiebesparende verlichting.

Hoe werken Smart LED Lampen?

Smart LED lampen zijn geavanceerde LED lampen die kunnen worden bediend via een app op je smartphone of tablet. Ze maken gebruik van de nieuwste technologieën, zoals wifi of Bluetooth, om op afstand te worden bediend. Sommige Smart LED lampen kunnen ook worden bediend met een stemassistent, zoals Amazon Alexa of Google Assistant.

Het belangrijkste verschil tussen Smart LED lampen en traditionele LED lampen is dat Smart LED lampen verbonden zijn met het internet en gegevens kunnen verzenden en ontvangen. Dit maakt het mogelijk om de lampen op afstand te bedienen en gepersonaliseerde verlichtingsprogramma's te maken.

Voordelen van Smart LED lampen zijn onder meer:

  • Energiezuinig: Smart LED lampen zijn zeer energiezuinig en kunnen tot wel 80% energie besparen ten opzichte van traditionele gloeilampen.
  • Lange levensduur: Smart LED lampen gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen, waardoor je minder geld hoeft uit te geven aan vervangingen.
  • Personalisatie: Met Smart LED lampen kun je verlichtingsprogramma's maken die passen bij je levensstijl en voorkeuren.
  • Gemakkelijk te gebruiken: Smart LED lampen kunnen gemakkelijk worden bediend met een app of spraakassistent.

De impact van Smart LED Lampen op je energierekening

Een van de belangrijkste voordelen van Smart LED lampen is dat ze energiezuiniger zijn dan traditionele gloeilampen. Dit betekent dat je met Smart LED lampen veel geld kunt besparen op je energierekening.

Om een idee te geven van hoeveel je kunt besparen, is hier een voorbeeld: Stel dat je 10 traditionele gloeilampen hebt in je huis, elk van 60 watt, die 5 uur per dag branden. Dit komt neer op 300 watt per uur, ofwel 1,5 kilowatt per dag. Als je deze lampen vervangt door Smart LED lampen van 8 watt, bespaar je ongeveer 240 watt per uur, ofwel 1,2 kilowatt per dag. Op jaarbasis betekent dit een besparing van ongeveer €50-€60, afhankelijk van de energieprijzen in jouw regio.

Daarnaast hebben Smart LED lampen een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen. Dit betekent dat je minder geld hoeft uit te geven aan vervangingen, waardoor je op de lange termijn nog meer geld kunt besparen op je energierekening.

Andere voordelen van Smart LED Lampen

Naast energiebesparing hebben Smart LED lampen nog andere voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de lange levensduur. Smart LED lampen gaan gemiddeld 25.000 branduren mee, wat betekent dat je ze veel minder vaak hoeft te vervangen dan traditionele gloeilampen. Dit vermindert niet alleen de kosten van vervangingen, maar vermindert ook de hoeveelheid afval die je produceert.

Een ander voordeel van Smart LED lampen is dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Met een app kun je de verlichting aanpassen aan je voorkeuren en je levensstijl. Je kunt bijvoorbeeld verlichting instellen die past bij de tijd van de dag of het seizoen. Bovendien kun je de verlichting op afstand bedienen, zodat je het licht kunt uitschakelen als je het huis verlaat of als je te moe bent om op te staan.

Smart LED lampen kunnen ook de kwaliteit van je leven verbeteren. Bijvoorbeeld, sommige Smart LED lampen hebben een circadiaanse verlichtingsmodus, die helpt om je slaapcyclus te reguleren. Dit kan je helpen om beter te slapen en je meer uitgerust te voelen.

Hoe je kunt overstappen op Smart LED Lampen

Als je wilt overstappen op Smart LED lampen, zijn er een paar belangrijke overwegingen die je moet maken. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de lampen compatibel zijn met je huidige armaturen en elektrische systeem. Ten tweede moet je het juiste type Smart LED lamp kiezen voor de ruimte waarin je ze wilt gebruiken. Bijvoorbeeld, als je verlichting nodig hebt voor een grote ruimte, zoals een woonkamer, moet je een Smart LED lamp kiezen die voldoende licht geeft.

Hier zijn een paar praktische tips om je te helpen bij het overstappen naar Smart LED lampen:

  • Maak een inventaris van de lampen in je huis die je wilt vervangen en kies de juiste Smart LED lampen voor elke kamer.
  • Overweeg om een starterkit te kopen, waarmee je gemakkelijk kunt beginnen met het installeren van Smart LED lampen.
  • Zorg ervoor dat je de juiste dimmer hebt als je van plan bent om dimbare Smart LED lampen te gebruiken.
  • Vergelijk verschillende merken en modellen om de beste Smart LED lampen voor jouw huis te vinden.

Conclusie

Smart LED lampen zijn een geweldige manier om geld te besparen op je energierekening en tegelijkertijd de kwaliteit van je leven te verbeteren. Met energiezuinige verlichting kun je niet alleen geld besparen, maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen. Als je wilt overstappen op Smart LED lampen, zorg er dan voor dat je de juiste lampen kiest voor elke kamer en dat je de juiste dimmer hebt als je dimbare lampen gebruikt. Door deze tips te volgen, kun je gemakkelijk beginnen met het besparen van energie en geld met Smart LED lampen.

Gerelateerde Blogs

Blog: Smart LED Lampen: Hoe slimme LED lampen de sfeer in huis beïnvloeden

Blog: Smart LED Lampen: Hoe installeer je slimme LED lampen?