Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

4 voordelen van slimme lampen

8, februari 2022

4 voordelen van slimme lampen

Het gebruik van slimme lampen in je huis is een makkelijke manier om aan de slag te gaan met je eigen slimme huis. Er zijn genoeg redenen om voor slimme lampen te kiezen. Hieronder vind je een aantal voordelen van slimme lampen.

1. Slimme lampen helpen geld te besparen


Met een slimme lamp voorkom je onnodig energieverbruik. Slimme lampen gebruiken LED. In vergelijking met de gloeilamp is het verbruik van LED al snel 80% lager. LED verbruikt nog minder energie dan een spaarlamp.

Een bewegingssensor is een goede manier om het licht alleen aan te doen als dat nodig is. Het licht blijft dan nooit branden als er niemand aanwezig is. Met slimme lampen zet je de verlichting op afstand aan en uit, ook als je niet thuis bent.

2. Voor meer veiligheid


Wanneer je een avondje niet thuis bent of op vakantie, stel je de slimme lampen zo in dat ze automatisch aan en uit gaan. Dat houdt inbrekers buiten de deur, want het lijkt alsof er net iemand thuis is.

3. Voor meer comfort en als decoratief element.


Slimme verlichting verandert de manier waarop je licht in huis gebruikt enorm. Avond voor de buis? Of wil je een bepaalde sfeer creëren? Met slimme lampen pas je de kleur en helderheid van het licht aan. Het licht past altijd bij je stemming of de activiteit in die ruimte. Bovendien kun je kiezen tussen slimme led-lampen, maar ook slimme RGB LED strips. Hierdoor is altijd een passende vorm van verlichting mogelijk.

Goede verlichting zorgt voor een comfortabel gevoel. Je kunt de helderheid van het licht instellen op de gewenste intensiteit. Wanneer je 's avonds de verlichting aanzet, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lage intensiteit. Heerlijk als je midden in de nacht je bed uit moet en niet iedereen wakker wilt maken.

Je kunt slimme lampen flexibel inzetten. Ze kunnen helpen bij het stylen van een kamer. Als je de hele 'look and feel' van een ruimte wilt veranderen, kun je met een slimme lamp het licht aanpassen aan je stemming.

4. Gemak dient de mens.


Slimme lampen zijn gemakkelijk te gebruiken. Je kunt de lampen overal in huis bedienen, maar ook buitenshuis. Slimme lampen zijn een uitkomst voor mensen met een lichamelijke beperking. Het aan- en uitzetten van de lamp hoeft niet meer met de wandschakelaar te gebeuren.

Slimme lampen bedien je vanaf je smartphone. In de app kun je zien of de lampen aan of uit zijn. Zo weet je altijd zeker dat het licht uit is als je niet thuis bent of al in bed ligt. Zo slim, die slimme lampen…

Gedetailleerde handleiding nodig voor het installeren van uw LED-stripverlichting? Je hoeft het nergens anders te zoeken. Lees hier onze uitgebreide gids voor 2022 over het installeren van ledstrips!