Hoe plak ik mijn LED strip op? - De ultieme gids 2022 - Lideka

30, mei 2022

Hoe plak ik mijn LED strip op? - De ultieme gids 2022 - Lideka

Welkom bij deze exclusieve guide die je hebt ontvangen van Lideka®! Wij doen altijd ons best om jou zoveel mogelijk waarde te leveren bij je aankoop. Wij weten namelijk hoe lastig het kan zijn om een goede LED strip te kopen, en hem dan ook nog eens op de juiste manier te bevestigen, daarom hebben we deze guide ontwikkeld, die jou gegarandeerd succes gaat laten behalen.

Stap 1: Wees er zeker van dat jouw LED strip op de juiste ondergrond bevestigd gaat worden.

Dan zul je denken, leuk Lideka® maar wat is dan een juiste ondergrond? Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van alle onjuiste ondergronden, om daar je LED strip te bevestigen hebben we een andere guide gemaakt, die zul je vast en zeker ook ontvangen hebben, en anders kun je die gewoon bij ons opvragen.

 

  • Een houten ondergrond is een onjuiste ondergrond en hier zal de LED strip niet goed blijven plakken, ook loop je een risico dat de strip te warm gaat worden. Indien je dit toch wilt proberen dan raden we je aan om versterkers te plaatsen op meerdere plekken van de strip zodat hij goed blijft hangen.
  • Een muur of oppervlak dat niet 100% vlak is: Hierbij is het enorm belangrijk dat je goed oplet. Het kan namelijk zijn dat je in de eerste instantie denk dat de strip goed plakt, maar hij zal snel weer Dat komt doordat er enorm veel lucht onder de strip zit, en hij niet 100% plakkracht heeft. Daarom raden we je in dit geval aan om versterkers te plaatsen.
  • Een locatie waar je veel opgebroken stukken hebt: Hierbij is het ook enorm belangrijk dat je gebruikt maak van een aantal versterkers, een LED strip plakt nu eenmaal het best als er geen lucht of opgebroken stukken

Hieronder hebben we de 2 meest gebruikte versterkers afgebeeld, deze zijn overal op het internet te verkrijgen voor een hele lage prijs. Je kunt dan het beste zoeken op ‘’LED strip clipjes’’.

 

        

Waar kunnen ledstrips dan geplaatst worden? Klik hier om onze blogpost te lezen en te ontdekken waar je je ledstrips kunt plaatsen.

          

Stap 2: Maak de ondergrond indien nodig helemaal vrij van vet en stof

Tape en 3M plaksels zullen altijd het beste werken op een schone ondergrond. Daarom is het in de meeste gevallen aan te raden om de ondergrond eerst volledig schoon te maken met een natte doek. Daar kun je met een droge doek overheen, het liefst keukenpapier. Laat het dan nog even 10 minuten drogen zodat je zeker weet dat het goed droog is.

Stap 3: Plak de LED strip op

Het is nu tijd om de LED strip te gaan plakken op de gewenste plek. Het is belangrijk dat je hier rekening houd met een aantal dingen.

  1. Zorg ervoor dat je iedere millimeter keurig aandrukt zodat er geen lucht onder de LED strip blijft
  2. Zorg ervoor dat de LED strip in 1 keer goed geplakt wordt, het kan namelijk erg lastig zijn om de LED strip weer te
  3. Zorg ervoor dat de lijm aan de juiste kant van de strip Als je voelt dat de strip kant niet plakt dan zit hij aan de verkeerde kant. Als de strip niet plakt, peuter dan halverwege de strip de beschermlaag los, en trek deze naar het begin toe, dan zal plaklaag aan de juiste kant blijven zitten.

Dit was onze guide voor het plakken van een LED strip, we hopen dat je er veel aan gehad hebt, en dat je veel plezier zult hebben van de RGB LED strip. Als er vragen of suggesties zijn dan staan we uiteraard voor je klaar.