Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Shopping Cart

Je winkelwagen is nog leeg!
LED strips: creatieve tips voor gebruik

17, juli 2021

LED strips: creatieve tips voor gebruik

Led strips zijn flexibele kabels die je door je hele huis of in specifieke ruimtes kunt leggen. Doordat de strips een groot aantal kleuren hebben, kun je al je creativiteit gebruiken om de sfeer in je huis te bepalen. 's Ochtends kies je het licht waarmee je lekker wakker wordt, en 's avonds creëer je extra sfeer met warme verlichting. De verlichting is energiezuinig en geeft een unieke uitstraling aan elke ruimte in je huis. Ontdek alles over led strips.

Hoe bevestig je een led strip?

De installatie van een led strip is niet moeilijk, maar bepaalt wel de uiteindelijke uitstraling die je aan de ruimte geeft. Natuurlijk wil je dat de LED verlichting zorgt voor een luxe en sfeervolle omgeving en daar zorgt de juiste installatie voor. Waar begin je?

Reinig het oppervlak grondig, zodat het droog en vetvrij is. Verwijder de beschermfolie van de plaklaag op de strip, zodat deze kan worden opgehangen. U kunt nu de ledstrip lijmen. Zorg ervoor dat de ledstrip niet om zijn as draait of gaat hangen, want dan verliest hij zijn charme. Bepaal zelf waar je de ledstrip wilt bevestigen, bijvoorbeeld langs het oppervlak of langs het plafond. Wij raden een plek aan waar de ledstrip zelf 'onzichtbaar' gemaakt kan worden.
Hoe bevestig je een led strip?

Hoe maak je een bocht met LED strips?

Als je een ledstrip een bocht wilt laten maken, moet je er zeker voor zorgen dat de hoek niet te vierkant is. Als de hoek te goed is, kan er een knik in de ledstrip ontstaan, met alle negatieve gevolgen van dien. Zorg ervoor dat je de ledstrip eerst verwarmt met een föhn en buig daarna voorzichtig de ledstrip om. Zorg ervoor dat je niet op de led zelf buigt, maar in de ruimte ertussen. Dit komt tot uiting in het gewenste resultaat.
Hoe maak je een bocht met LED strips?

Hoe werkt een LED strip met de app?

Als je op zoek bent naar een complete handleiding voor het gebruik van de LED Strip Light app, dan raad ik je zeker aan om ons artikel hierover te lezen! In dit artikel vind je een stap-voor-stap uitleg over hoe je de app kunt downloaden, installeren en gebruiken om je LED-strips te bedienen.

We bespreken alle functies van de app, zoals het aanpassen van kleuren en helderheid, het instellen van timers en het kiezen van verschillende verlichtingsmodi. Ook geven we handige tips en trucs om het maximale uit de app te halen en je LED-strips volledig naar wens aan te passen.

Klik hier om het artikel te lezen en ontdek hoe je met de LED Strip Light app volledige controle hebt over je LED-strips!Hoe werkt een LED strip met de app?

Kun je een ledstrip knippen?

Het inkorten of knippen van een LED strip is heel eenvoudig. Een ledstrip knip je gewoon met een schaar. Zoek de juiste lijn en knip de ledstrip eroverheen doormidden. De ledstrip blijft werken en het stukje dat je nog over hebt kan zelfs hergebruikt worden. Dit maakt LED verlichting extra duurzaam.Kun je een ledstrip knippen?

Hoe gebruik je een ledstrip?

Wil je een LED strip in huis of in je achtertuin gebruiken? Dat begrijpen wij! De ledstrip heeft veel leuke toepassingen, waarmee je een unieke sfeer in huis kunt halen. Door de LED-verlichting uit het zicht te plaatsen, en dus als extra verlichting te gebruiken, zorg je voor het optimale effect. Hiermee tover je effectief een hele ruimte om tot een sfeervolle oase. Doordat het kleurenpalet van een RGB ledstrip enorm is, kun je de ledverlichting ook aanpassen aan het meubel of het plafond.

Hoe werkt een ledstrip?

Een ledstrip is een flexibele printplaat waarop leds zijn geplaatst. Deze printplaat kan al dan niet afgewerkt zijn met een siliconenlaag om hem stof- en waterafstotend te maken. Een ledstrip is niet te vergelijken met een lichtslang. Deze is minder flexibel, niet in te korten en heeft een lagere lichtopbrengst.

Wanneer is een hoge CRI belangrijk?

Een hoge CRI is vooral belangrijk wanneer je kleuren zo nauwkeurig mogelijk wilt weergeven. Bijvoorbeeld in situaties waarbij kleurweergave essentieel is, zoals in kunstgalerijen, kledingwinkels, schoonheidssalons en fotografie- of videostudio's.

Ook thuis kan een hoge CRI waardevol zijn, bijvoorbeeld in de keuken waar je kleuren van voedsel zo natuurlijk mogelijk wilt weergeven, of in de woonkamer waar je een warme sfeer wilt creëren met verlichting.

Daarnaast kan een hoge CRI ook belangrijk zijn voor mensen met visuele beperkingen, omdat het hen kan helpen om kleuren beter te onderscheiden en objecten duidelijker te zien.

Kortom, een hoge CRI is belangrijk in situaties waarbij kleurweergave nauwkeurig moet zijn of waarbij het creëren van een specifieke sfeer met verlichting belangrijk is.

 

Waar kan je de LED strip voor gebruiken?

LED strips zijn een populaire manier om je huis of kantoor te verlichten. Ze zijn makkelijk te installeren, betaalbaar en kunnen verschillende effecten creëren. Hieronder geven we enkele creatieve tips voor het gebruik van LED strips:

- Gebruik ze in plaats van traditionele lampen om licht te verspreiden over een grote ruimte door de strip rond de kamerrand aan te brengen.

- Plaats LED strips op de trapomgang om de stappen goed te verlichten.

- Gebruik ze als accentverlichting in een slaapkamer, bijvoorbeeld op de kast of aan het plafond.

- Maak een stoer effect door LED strips onder het bed of in de keukenkastjes te bevestigen.

- Creëer een gloed in je tuin met behulp van buitenstrips. Je kunt ook enkele strips gebruiken om verschillende objecten zoals bloembakken, fontein of zwembadrand uit te lichten.

- Gebruik LED strips aan je tv of computermonitor om reflecties in het scherm te verminderen.

- Breng thematische verlichting aan in een kinderkamer door de LED strips op verschillende vormen en patronen aan te brengen.

Met behulp van creatief gebruik van LED strips kun je prachtige effecten creëren, waardoor je ruimte er nog meer uit springt! Kortom, met deze tips kan jij meteen met het installeren van LED strips beginnen.Waar kan je de LED strip voor gebruiken?

Hier zijn de 10 meest gestelde vragen en antwoorden over het gebruik van LED-strips:

Hoeveel stroom hebben LED-strips nodig?
LED-strips gebruiken relatief weinig stroom. Het exacte stroomverbruik hangt af van de lengte en de helderheid van de strip. Meestal wordt er tussen de 0,2 en 0,6 ampère per meter gebruikt.

Kan ik LED-strips inkorten of verlengen?
Ja, de meeste LED-strips kunnen worden ingekort of verlengd. Er zijn speciale koppelstukken verkrijgbaar om de strips aan elkaar te verbinden, en er zijn ook speciale gereedschappen nodig om de strips op maat te knippen.

Moet ik een voeding gebruiken voor LED-strips?
Ja, LED-strips hebben een voeding nodig om te werken. De voeding zet de stroom om naar de juiste spanning die de LED's nodig hebben om te branden.

Kan ik LED-strips buiten gebruiken?
Ja, er zijn speciale LED-strips die geschikt zijn voor buitengebruik. Deze strips zijn waterdicht en bestand tegen temperatuurverschillen.

Hoeveel licht geven LED-strips?
LED-strips geven verschillende hoeveelheden licht, afhankelijk van de helderheid van de LED's en het aantal LED's per meter. Meestal geven ze tussen de 300 en 1200 lumen per meter.

Kan ik LED-strips dimmen?
Ja, de meeste LED-strips kunnen worden gedimd. Hiervoor heb je wel een speciale dimmer nodig die geschikt is voor LED-verlichting.

Kan ik LED-strips aansturen met een afstandsbediening?
Ja, er zijn speciale controllers verkrijgbaar waarmee je LED-strips kunt bedienen met een afstandsbediening. Hiermee kun je de kleur, helderheid en verschillende lichteffecten instellen.

Zijn LED-strips veilig?
Ja, LED-strips zijn veilig in gebruik. Ze worden niet heet en zijn daarom veiliger dan bijvoorbeeld halogeenlampen. Let wel op dat je de strips op de juiste manier aansluit en dat je geen water bij de strips laat komen als ze niet waterdicht zijn.

Hoe lang gaan LED-strips mee?
LED-strips gaan lang mee, meestal tussen de 30.000 en 50.000 branduren. Dit is veel langer dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen.

Waar kan ik LED-strips kopen?
LED-strips zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en webshops die verlichting verkopen. Let wel op de kwaliteit van de strips en koop alleen bij betrouwbare leveranciers. Uiteraard is Lideka een top leverancier voor al jouw LED strips.