Icon voor bomen en bosjes 

Op werkdagen voor 23:30 besteld, volgende werkdag in huis

Icon voor bomen en bosjes 

Gratis verzending in NL en BE

Icon voor bomen en bosjes 

60 dagen gratis retourneren in NL en BE

Hoe u uw LED-strips waterdicht maakt (IP65, IP67, IP68) - Lideka

2, juni 2022

Hoe u uw LED-strips waterdicht maakt (IP65, IP67, IP68) - Lideka

Een waterdichte LED-strip lamp kan een lineaire reeks LED-strip pakketten zijn die zijn gemonteerd op een veelzijdige computerprintplaat, waarbij de hele constructie een minimale IP-classificatie (IP65) heeft. Associate Degree Informatics Rating verwijst naar de mate van bescherming die wordt geboden door een elektronische of elektrische behuizing van een associate degree tegen het binnendringen van externe modder, vloeistof of alternatieve objecten die de koopwaar zullen ervaren. Het primaire cijfer geeft bescherming tegen vaste voorwerpen aan. Het tweede cijfer geeft de mate van vloeistofbescherming aan. Hoe groter de waarde van elk cijfer, hoe groter de bescherming.

Kale LED-strips hebben meestal een IP20-classificatie, wat inhoudt dat ze alleen beschermd zijn tegen voorwerpen groter dan twaalf millimeter en niet lijken te zijn beschermd tegen vloeistoffen en nattigheid. Deze LED-strips lijken niet bedoeld te zijn om te worden gebruikt op locaties die onderhevig zijn aan opspattend water en stralen, condensatie van nattigheid en verzadiging met water of alternatieve vloeistoffen. Blootstelling aan waterdamp en dus het binnendringen van water zal de levensduur van rgb led strips aanzienlijk verkorten.

Zowel veelzijdige computerprintplaten als RGB LED strip pakketten zijn gevoelig voor binnendringen van water of vocht. Veelzijdige printplaten gebruiken lagen polyimiden om zowel flexibiliteit als structurele integriteit voor RGB LED-strips te produceren. Vochtabsorptie vanuit de omgeving zal absorberende zwelling en delaminatie van de polyimidelagen veroorzaken.

In RGB-ledstripverpakkingen zal de aanwezigheid van vocht in de fosforlaag de snelheid van de verschuiving van de kleureigenschap beïnvloeden. Op sulfide gebaseerde fosforen zijn gevoelig voor vocht en worden snel afgebroken onder omgevingsomstandigheden. Het binnendringen van vocht in LED-stripverpakkingen zal een permanente vermindering van de lichtopbrengst veroorzaken vanwege delaminatie tussen de rgb LED-stripmatrijs en de encapsulant.

 Waar staat "IP" voor?

Volgens Wikipedia staat IP voor "Ingress Protection Code". We weten allemaal dat het de mate van bescherming classificeert en beoordeelt die mechanische omhulsels en elektrische omhulsels bieden tegen inbraak, volledig stofdicht, onbedoeld contact en water.

Een informaticaclassificatie bestaat uit 2 cijfers. Het eerste cijfer geeft bescherming tegen vaste deeltjes aan, zoals modder, enz. Het tweede cijfer verwijst naar bescherming tegen het binnendringen van vloeistoffen.

Wat is de betekenis van de IP-classificatiewaarde?

De informaticaclassificatie laat zien hoe goed de strip bestand is tegen vaste stoffen (stof, vuil, enz.) en vloeistoffen. Het staat voor Ingress Protection against dergelijke objecten.

Twee cijfers bevestigen een dergelijke beoordeling:

  • De eerste variëteit vertelt de Verenigde Staten van Amerika over de bescherming tegen vaste stoffen.
  • De tweede variëteit geeft identieke eigenschappen aan tegen vloeistoffen.

Wanneer willen we waterdichte LED verlichting strips?

We moeten de installatielocatie van de lichtstrips verifiëren. Een niet waterdichte rgb led strip is goed voor je slaapkamer of woonkamer. De kans op blootstelling aan water of mist is klein. Natuurlijk zullen we voor die gebieden gezamenlijk IP62- of IP65-strips gebruiken, omdat ze modder effectief tegenhouden en verbetering in de toekomst mogelijk maken.

Als je de ledstrip in de kamer of het toilet wilt plaatsen, dan kun je gebruik maken van IP62 of IP65 waterdichte rgb ledstriplevels. Het is niet nodig om hier IP67- of IP68-strips aan te brengen, tenzij de plaatsing vaak met water wordt besproeid. Als u een buiten LED-strip plaatst die gedurende langere tijd nat wordt door flinke regen, wordt deze niet in water gedrenkt. We zijn geneigd om de exploitatie van associate degree IP67 of IP68 ledstrips te bepleiten.

Als je de strip direct in het water plaatst, zoals in een zeer atletische faciliteit of vivarium, dan zijn we geneigd te pleiten voor exploitatie van de IP68-strip met het beste beschermingsniveau.

Wilt u LED-verlichting in uw badkamer plaatsen? Klik hier om meer te weten.

Wat is de beste manier om waterdichte led strips te korten en aan te sluiten?

Het knippen van niet-waterdichte led-strips is vergelijkbaar met het knippen van waterdichte led-strips met afstandsbediening. Knip langs de snijlijn met een scherpe schaar. Zorg ervoor dat u de scheefheid niet afknipt. De geleidende koperen pads aan één kant zullen onvoldoende zijn vanwege scheve korten, en de LED strip zal niet goed werken na opnieuw aansluiten.

Aansluitende waterdichte ledstrip gladde afwerkingslampen onderscheiden zich van niet-waterdichte lichtstrips door de waterdichte buizen. Afhankelijk van de installatie- en gebruikssituatie kunt u ervoor kiezen om direct aan te sluiten door gebruik te maken van waterdichte LED strip lichtaansluitingen. Een waterdichte kit is vaak vereist om de interface af te dichten. Afdichtmiddelen zijn algemeen verkrijgbaar bij bouwmarkten.

Als de waterdichte led strips eisen niet al te streng zijn, volstaan ​​gewone led-strip lamp afstandsbediening connectoren. Op dit punt moet de waterdichte buis van de lichtstrip zorgvuldig worden korten, omdat de waterdichte buis meestal de verbinding tussen de flexibele printplaat van de lichtstrip en de connector zal belemmeren. Ook moet de interface na het aansluiten worden afgedicht met kit.

 

Hoe LED-strip verlichting waterdicht te maken?

Er zijn andere manieren om led strips waterdicht te maken. zoals het toevoegen van siliconenpolymeergel of siliconenpolymeerhulzen om volledig verschillende waterdichte led strip niveaus te realiseren. Controleer het onderstaande:

De IP65 siliconen polymeer hoes

Waterdichte led strips

Wikkel de strip met een holle siliconen polymeer behuizing. Sluit elke afwerking af met eindkappen van siliconenpolymeer.

IP65:

Vi staat voor verstandige volledig stofdicht en bitbescherming. Er zijn vijf stands om te voorkomen dat water uit alle richtingen spat.

Sollicitatie:

Geschikt voor natte of met water bespatte gebieden, b.v. de kamer, badkamer, dakrand. Omdat de behuizing hol is, wordt deze niet aanbevolen voor gebruik buitenshuis.

IP67 siliconen polymeer mouwen met siliconen coating

Waterdichte ledstrips

Wikkel de gestripte bodem in met een gevormde siliconen polymeerhuls. Breng vervolgens een laag coating aan op de prime van de ledstrip.

IP67:

Dit staat voor een verstandige volledig stofdicht en bitbescherming. zeven staat voor het vermogen om voor onbepaalde tijd weerstand te bieden aan een nauwkeurige intensiteit van waterdruk.

Sollicitatie:

Geschikt voor gebieden die gewoonlijk door water worden binnengevallen, bijv. grond, strand, cruiseschip. Direct langdurig gebruik onder water wordt niet aanbevolen... water,

IP68 siliconen polymeer mouwen + siliconen polymeer injectie

Waterdichte ledstrips

Wikkel de strip met een holle siliconen polymeer behuizing. Vul vervolgens de holle behuizing met siliconen polymeer om een waterdichte rgb ledstrips te krijgen.

IP68:

Dit staat voor een verstandige stof- en bitbescherming. acht staat voor onderwaterbescherming tegen binnendringend water.

Sollicitatie:

Het wordt ondergedompeld in water, zoals een sportfaciliteit of vivarium.

 

Wat is het verschil tussen IP65, IP67 en IP68 in ledstrips?

De waterdichte strips worden aangeboden voor IP65-, IP67-, en IP68-classificaties die door het apparaat worden ondersteund.

Ze zijn hermetisch afgesloten voor de beste bescherming tegen vaste stoffen (stofdicht). Variaties gaan echter samen met de bescherming tegen vloeistoffen.

De ledstrip is ongevoelig voor niet-agressieve waterstralen uit alle richtingen. De hoogste delen van de strip (inclusief de printplaat, rgb-led en weerstanden) zijn bedekt met een dikke laag siliconenpolymeer.

De RGB ledstrips zijn beschermd tegen de gevolgen van onderdompeling tussen de vijftien cm en een meter. De Strip met IP67 is ingekapseld door een a-Si sleeve en wordt geleverd met een extra lijmafdichting bij elke afwerking.

IP68 betekent dat LED-strips beschermd zijn tegen langdurige onderdompeling in water van meer dan een meter. Deze dompelstrip is geschikt voor installatie in gebieden waar hij voor langere tijd in het water zal blijven.

De IP68-strip is omhuld door een extrusie van siliconen polymeer. De lijm binnenin is verzegeld op elke afwerking.

De aanwezigheid van LED verlichting weerbestendige balkbeslag

LED waterdichte latfittingen zijn een uitstekende oplossing om tegen een lage prijs uw ruimte op te fleuren. Elke in de handel verkrijgbare LED strip buis kan gebruikt worden met ledstrips ledstrips.

LED strip balkarmaturen worden als moderne lichttechniek steeds populairder en worden zowel in huishoudens als bedrijven toegepast.

Ze zijn extreem veilig, milieuvriendelijk, goedkoop, energiezuinig en hebben een groot aantal functies.

De waterdichte lichtbalk LEDstrips geeft meer verlichting voor minder geld dan vergelijkbare lampen.

Mensen die gebruik maken van LED strip waterdichte balkfittingen geven aan minder energie te verbruiken dan zij die traditionele verlichting gebruiken.

Water- en klimaatbestendige, waterdichte ledstrips en lichtbalken verbleken niet bij wisselende weersomstandigheden waterproof led. strips

 

Veelgestelde vragen: Waterdichte LED-stripverlichting (IP65, IP67, IP68)

IP65 of IP67: wat is beter?

Lagedruk waterstralen vanuit elke richting, evenals condensatie en waternevel, worden allemaal beschermd door een IP65-behuizing. Het is geschikt voor de meeste buitenbehuizingen die niet worden blootgesteld aan barre weersomstandigheden, zoals overstromingen. Een behuizing met een IP67-classificatie biedt aanzienlijk betere bescherming tegen het binnendringen van vloeistoffen.

IP65 of IP68: wat is beter?

De meeste IP65-behuizingen zijn ook minder duur, waardoor ze een goed alternatief zijn voor de meeste toepassingen die een meer eenvoudige behuizing vereisen. Wanneer u de sterkste bescherming voor uw externe apparaten nodig heeft, moeten IP68-behuizingen uw eerste keuze zijn.

Is IP67 waterproof led?

Producten met een IP67-classificatie (zoals je FUGOO Bluetooth-luidspreker) zijn waterdicht. Dit houdt in dat ze zonder schade tot 30 minuten volledig kunnen worden ondergedompeld in water tot 1 meter diep.

Is het veilig om te zwemmen met IP68?

Ten minste IP68-geclassificeerde horloges kunnen worden gedragen tijdens het zwemmen, en de IP68 waterdichte testperiode is ten minste 1 uur ononderbroken onderdompeling in water. De fabrikant geeft de diepte aan.

Is IP68 het hoogste niveau van waterbestendigheid?

De IP68-classificatie staat aan de absolute top van de IP-schaal. Beide cijfers bevinden zich op hun hoogste punt: A 6 voor volledige bescherming tegen binnendringen van vaste stoffen. Een 8 voor volledige waterdichtheid tot en met volledige onderdompeling onder een meter en langer dan 30 minuten.

 Benieuwd naar onze 12V LED strips? Klik hier voor meer informatie over ons product!